Nieuwe project voor 60plussers in Vleuten-De Meern

Project Voor Elkaar is deze zomer begonnen met het bezoeken van de eerste deelnemers. Om te voorkomen dat er een wachtlijst voor de deelnemers ontstaat, zoekt Welzaam nieuwe vrijwilligers om het bestaande team te versterken. Dit nieuwe project van Welzaam zet zich in voor 60plussers in de wijk Vleuten-De Meern, die vriendschappelijk contact missen en dit zelf graag willen veranderen. Deelnemers krijgen daarbij ondersteuning van meedenkende vrijwilligers.

Gespreksvrijwilliger
Voor de vraagverhelderende gesprekken met de 60plusser, het eerste onderdeel van het deelnemerstraject, is nog ruimte voor enkele extra vrijwilligers. Zij gaan in maximaal drie gesprekken de deelnemer ondersteunen bij het bedenken van een persoonlijk plan hoe het nieuwe vriendschappelijke contact er uit zou kunnen gaan zien.

Ontmoetingsvrijwilligers
Voor deel twee van het traject zoekt Voor Elkaar vrijwilligers, die een andere rol gaan spelen: zij nemen het stokje over van de gespreksvrijwilliger en gaan het gemaakte plan samen met de deelnemer verder vormgeven, zodat het concreet kan worden uitgevoerd. We zoeken ook hiervoor uitbreiding van het vrijwilligersteam met een aantal creatieve, praktisch ingestelde mensen die de deelnemer kan helpen om daadwerkelijk het gewenste contact voor elkaar te krijgen. De kunst is om ook daarbij het initiatief zoveel mogelijk in handen van de deelnemer te laten en alleen te ondersteunen waar nodig.

Eens per kwartaal organiseert Voor Elkaar een gezellige ontmoeting, waar alle projectvrijwilligers en de groeiende groep deelnemende 60plussers elkaar telkens weer kunnen tegenkomen.

Presentatie
Projectleiding is in handen van Irene Franssen en Nadoua Dahmane, sociaal makelaars van Welzaam, de organisatie die werk maakt van welzijn in de wijk Vleuten-De Meern. Welzaam nodigt belangstellenden uit voor een presentatie over vrijwilligerswerk bij Voor Elkaar, op woensdag 10 september, van 13:30 tot 15:00 uur. De locatie in Vleuten-De Meern wordt nog nader bepaald, afhankelijk van aantal personen. Tijdens deze (vrijblijvende!) informatiebijeenkomst is er aandacht voor de inhoud van het project, het vrijwilligersprofiel, de geschatte tijdsinvestering, de training ter voorbereiding op het werk en meer, met volop gelegenheid om vragen te stellen. Na afloop bepaalt u of dit vrijwilligerswerk mogelijk iets is voor u en kan een afspraak worden gemaakt voor een persoonlijk gesprek met de projectleiding.

Voor Elkaar, ter voorkoming van eenzaamheid onder 60plussers, wordt gefinancierd door het Oranje Fonds, VSB-fonds, stichting Het R.C. Maagdenhuis, stichting Brentano, gemeente Utrecht en stichting Welzaam Vleuten-De Meern.

Belangstelling of vragen?
Geef uw naam en telefoonnummer door per mail ([email protected]) of telefonisch (06-39563943). U krijgt zo spoedig mogelijk bericht over de locatie waar de informatiebijeenkomst van 10 september zal plaatsvinden.

6 gedachten over “Nieuwe project voor 60plussers in Vleuten-De Meern”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven