Gemeente wil samen met bewoners verkeersveiligheid aanpakken

Samen met bewoners wil de gemeente het sluipverkeer en te hard rijdend autoverkeer op de Utrechtse weg in Vleuten de Meern aanpakken. Het is één van de veertien extra locaties in de stad waar de gemeente maatregelen neemt om de verkeersveiligheid te vergroten. In 2013 is al gestart met de aanpak van 28 onveilige plekken, waarvoor door de gemeenteraad 5 miljoen euro beschikbaar was gesteld. Nu de werkzaamheden op al deze locaties zijn afgerond, resteert nog een bedrag van €1,5 miljoen, waarmee 14 extra projecten worden uitgevoerd.

De gemeente heeft eind vorig jaar een oproep gedaan knelpunten te melden. Daarop zijn 200 reacties ontvangen. Op basis van de adviezen van de wijkbureaus, de wijkverkeersadviseurs, ongevallencijfers en de meldingen die via diverse meldpunten zijn ontvangen, is er een keuze gemaakt. De maatregelen zijn met name gericht op het verbeteren van de veiligheid voor voetgangers en fietsers. Voorbeelden zijn het verbeteren van de oversteek van straten zoals aan de Loevenhoutsedijk, het nemen van snelheidsbeperkende maatregelen, meer ruimte geven aan fietsverkeer (zoals in de Koekoekstraat), en het door herinrichting overzichterlijker maken van kruispunten. Begin volgend jaar komt de gemeente met een nieuw actieplan verkeersveiligheid.

Op www.utrecht.nl/verkeersveiligheid is informatie over alle projecten te vinden. Op een kaart is een totaaloverzicht te zien van alle locaties waar de verkeersveiligheid de komende jaren verbeterd is en wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven