Dorpstuin De Meern

Het verhaal van de Dorpstuin begint medio augustus 2012. Men was van mening dat het centrum van De Meern langzaam steeds meer achteruit was gegaan qua aangezicht. In het centrum van De Meern was al een aantal jaren sprake van een stilstand omdat de gemeente Utrecht en project-ontwikkelaars het niet eens konden worden over het nieuwe winkelcentrum. Hierdoor leefden de Meernse ondernemers al 10 jaar lang in onzekerheid en konden zij zelf ook geen nieuwe plannen voor hun ondernemingen ontwikkelen. Gevolg: een snel verloederend centrum van De Meern dat vroeger wel degelijk een mooi, dorps aangezicht had.

Vlak voor het zomerreces van 2012 had de gemeente Utrecht besloten om definitief geen nieuw winkelcentrum in De Meern te realiseren. Dit gaf duidelijkheid aan de bevolking van De Meern maar daarmee was er nog geen oplossing voor het steeds leger wordende dorpscentrum, een centrum dat niet langer een dorpshart had.
Lees verder.

Bezoek de website van Dorpstuin De Meern of de Facebook pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven