Bouw Leidsche Rijn Centrum begint eind 2013

De bouw van Leidsche Rijn Centrum (LRC) in Utrecht gaat aan het einde van dit jaar van start. Dat meldt een woordvoerder van ASR Vastgoed Ontwikkeling, met Vesteda ontwikkelaar van het project.

Aanleiding is een passsage uit het persbericht van Corio, met de jaarresultaten over 2012. Corio is de eindbelegger van de 31.000 m2 bruto verhuurbare oppervlakte winkelruimte in het te ontwikkelen hart van Leidsche Rijn. Corio meldt het project te hebben verplaatst naar de gecommitteerde pijplijn en geeft hiermee aan zich definitief te hebben vastgelegd.

Naast de winkelruimte omvat Leidsche Rijn Centrum 846 appartementen, 11.500 m2 kantoorruimte, 5.500 m2 ruimte voor dienstverleners, 4.500 m2 horeca en een ondergrondse parkeergarage met 2.000 plaatsen. De oplevering moet begin 2017 plaatsvinden. De uitvoering van het project zal volgens de zegsman van ASR Vastgoed Ontwikkeling aan één stuk plaatsvinden. ‘Van een gefaseerde uitvoering is geen sprake.’

Leidsche Rijn Centrum schets – klein
Tot nu toe kende het project LRC een moeizame geschiedenis. De combinatie ASR/Vesteda won de tender van de gemeente Utrecht in 2007, nadat concurrerende consortia waren afgehaakt op de volgens hen te hoge grondprijs van 118 miljoen euro. Na het instorten van de woningmarkt kwamen ASR/Vesteda klem te zitten tussen de tendervoorwaarden van Utrecht en de belofte aan winkeleindbelegger Corio: ze had zich vastgelegd op een koopprijs met een bruto aanvangsrendement van ongeveer 6,25 procent.

Bron: vastgoedmarkt.nl

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven