Bioscoop “De Sterrenkijker” in Leidsche Rijn Centrum

Taxon Groep 2 BV (de exploitant van de Cinemec-bioscoop in Ede) heeft het uitgiftecontract getekend voor een bioscoopvoorziening in Leidsche Rijn Centrum. In het complex komen naast bioscoopzalen ook ruimtes voor educatie en horeca. Naar verwachting wordt begin 2014 gestart met de bouw en gaat eind 2014 de bioscoop open met circa 2000 stoelen in zeven verschillende zalen.

Taxon Groep 2 BV gaat een bioscoopvoorziening ook wel Multi-Media-Educatie-Centrum genaamd, ontwikkelen en exploiteren op een kavel grenzend aan de A2 kap, aan de oostzijde van het Berlijnplein. Dit gebouw functioneert primair als bioscoop waar alle nieuwe films worden gedraaid. Daarnaast gaat de exploitant zich richten op het live streamen van concerten en het live streamen van colleges vanuit universiteiten over de hele wereld. Dit concept wordt nu al succesvol in Ede toegepast. Tevens gaat het gebruikt worden voor conferenties. Het gebouw wordt op deze manier intensief gebruikt en genereert de hele dag levendigheid, ook aan het Berlijnplein dat een belangrijk uitgaansgebied moet gaan worden.

Met de komst van deze bioscoopvoorziening wordt een belangrijke invulling gegeven aan de ambities voor Leidsche Rijn Centrum zoals deze zijn vastgelegd in de Visie Het Levende Centrum (2004) en het Masterplan Leidsche Rijn Centrum (2006). Leidsche Rijn Centrum moet een levendig stadscentrum worden waar naast winkels, appartementen en kantoren, ook ruimte is voor horeca, culturele voorzieningen en leisurefuncties. In verband met de synergie tussen deze functies is wethouder Isabella zeer verheugd: “de bioscoop vormt dan ook een zeer welkome aanvulling op het kernwinkelgebied. Een voorziening waar veel inwoners van Leidsche Rijn met smart op wachten”.

De bioscoopexploitant maakt op het gebouw een groot dakterras met uitzicht op de skyline van Utrecht. Op het dak wordt tevens een grote sterrenkijker geplaatst zodat zowel in het gebouw als bovenop het gebouw naar “sterren” kan worden gekeken, vandaar de naam ‘De Sterrenkijker’. De bioscoopvoorziening wordt volgens huidige planning eind 2014 opgeleverd.

BRON: Gemeente Utrecht

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven