Gemeente Utrecht moedigt Stadslandbouw aan met subsidieregeling

De gemeente Utrecht moedigt initiatieven voor stadslandbouw aan met een subsidieregeling die 18 maart wordt opengesteld. De regeling ondersteunt initiatieven voor het kweken van groente en fruit door bijvoorbeeld buurtinitiatieven. Op donderdag 7 maart presenteert Mirjam de Rijk, wethouder Groen, in Park Transwijk de interactieve Stadslandbouwkaart en licht daarbij de subsidieregeling Stadslandbouw toe.

Mirjam de Rijk: “Een buurtmoestuin levert niet alleen groente en fruit, maar is ook een prachtige ontmoetingsplek voor de buurt. Bewoners die samen tuinieren, maken de openbare ruimte mooier en diverser. Ook daarom juichen wij deze projecten van harte toe.”

Stadslandbouw, ofwel het zelf verbouwen van groente en fruit in en voor de stad, krijgt steeds meer betekenis in Utrecht. De herkomst van voedsel, de smaak van regionale producten, gezond koken voor weinig geld en samen voedsel verbouwen en eten staat volop in de belangstelling. Inmiddels zijn er talloze initiatieven in de stad waarbij buurtmoestuinen zijn aangelegd die samen worden beheerd.

Stadslandbouwkaart
Om gewassen te laten groeien is ruimte nodig. De gemeente wordt regelmatig gevraagd waar ruimte beschikbaar is voor stadslandbouw. Dit kunnen kleine buurtmoestuintjes zijn, maar ook grotere moestuinen. Om deze vraag te beantwoorden heeft de gemeente een overzicht gemaakt van mogelijke locaties: www.utrecht.nl/stadslandbouw

Op deze kaart is te zien waar in Utrecht al getuinierd wordt en welke locaties in Utrecht mogelijk geschikt zijn voor stadslandbouw.

Subsidieregeling Stadslandbouw

De regeling is geopend van 18 maart tot 1 mei. Er is in totaal €140.000 beschikbaar, waarvan maximaal €45.000 per initiatief. De regeling maakt onderdeel uit van het Meerjaren groenprogramma van het college. Meer informatie over de regeling, en het aanvraagformulier, is beschikbaar via het subsidieloket

BRON: Gemeente Utrecht (PDF)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven