Even voorstellen: Dayenne, onze blogger over duurzame voeding

7 juni 2013 12:56  Redactie  Reageer

Welkom op mijn blog waar ik jullie op de hoogte ga houden van alles dat er te vinden is en te weten valt over duurzame voeding!

Mijn naam is Dayenne. Ik ben 26 jaar en in het dagelijkse leven drijf ik mezelf en iedereen om mij heen tot waanzin met alles wat ik weet, wil weten en leer over voeding.

Mijn passie voor voeding is ongeveer 1,5 jaar geleden begonnen toen iemand die mij zeer dierbaar is te horen kreeg dat hij drager was van het Huntington gen. Op zoek naar ieder sprankje hoop, dook ik het internet op en stuitte toen op het inspirerende verhaal van Terry Wahls, een vrouwelijke arts die door middel van het omgooien van haar dieet verbluffend positieve resultaten behaalde in haar progressieve MS.


Deel 1 van de lezing van Terry Wahls : Food As Medicine – Brain Health

Geïnspireerd door haar verhaal ben ik me steeds meer gaan verdiepen in voeding. Uiteindelijk ben ik zelfs een opleiding begonnen als voedingsdeskundige, waar ik momenteel nog hard mee bezig ben. Zodoende ontdekte ik de bijzondere en vergaande relatie tussen voeding en mijn lichaam en ben ik sindsdien constant met veel plezier bezig geweest mijn dieet af te stemmen voor een zo optimaal mogelijke gezondheid.

Paleo

Zelf ben ik groot voorstander van Paleo. Een dieet gebaseerd op het Paleo gedachtegoed is diep geworteld in het idee dat onze genen niet zo snel zijn mee ontwikkeld als onze maatschappij en dat wij qua lichaamsbouw nog steeds dezelfde behoeften hebben als die van de jager/verzamelaar, oftewel de oermens. Vanuit die gedachte is alles wat ik eet daarom zo onbewerkt en natuurlijk mogelijk. Mijn dieet bestaat uit groenten, vlees, vis, fruit, noten en zaden en dit alles van de best mogelijke kwaliteit. Geraffineerde koolhydraten, E-nummers en plofkippen horen hier dus absoluut niet bij, al is het geen strikte religie en eet ik dus zeker ook nog wel eens een lekker ijsje bij mijn favoriete ijssalon 😉

Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt aan mijn eigen website die meer zal vertellen over Paleo en alles wat daarbij hoort. Als de tijd daar is volgt er uiteraard meer hierover!

dayenne_image

Deze blog
De link tussen mijn gezonde dieet en mijn interesse voor duurzaamheid is snel gelegd. Naarmate ik mij meer verdiepte in gezonde en natuurlijke voeding kwam ik ook steeds meer te weten over de duurzaamheid van ons voedingssysteem. En toen Joyce en Martijn mij vroegen hier een blog over te schrijven was ik dan ook direct enthousiast. Na enig vooronderzoek kwam ik er al gauw achter dat hetgeen ik al weet slechts het topje van de ijsberg is en dat er over duurzame voeding nog zo veel te ontdekken en te leren valt. Ik voel me vereerd dat ik die ontdekkingsreis met jullie mag gaan delen.

In mijn blog zal ik jullie voorzien van zoveel mogelijk informatie, tips, interviews, ideeën, inspirerende verhalen en alles wat er maar mogelijk is met betrekking tot duurzame voeding. En ik hoop met mijn blog jullie te inspireren om gezonde, eerlijke en duurzame keuzes te maken als het om de boodschappen gaat.

Voor opmerkingen, ideeën en vragen kunt u altijd een reactie achterlaten!

Hopelijk tot ziens!

Veel liefs,
Dayenne


Advertentie:

Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website