Opening station Utrecht Leidsche Rijn

Opening station Utrecht Leidsche RijnIn Leidsche Rijn is zaterdagochtend 8 juni 2013 een nieuw treinstation geopend door de Utrechtse verkeerswethouder Frits Lintmeijer. Samen met topmensen van NS en ProRail nam de wethouder een Sprinter naar het nieuwe station.

Het station ligt vlakbij de A2, pal naast het nieuwe gebouw van Capgemini. Het maakt het toekomstige Leidsche Rijn Centrum en winkelcentrum The Wall, het nieuwe St. Antoniusziekenhuis en de nieuwe vestiging van ROC Midden-Nederland beter bereikbaar per trein.

Dienstregeling
Over het station is veel te doen geweest vanwege de dienstregeling. De politieke partijen in de stad willen graag dat er vier keer per uur een trein stopt, maar voorlopig gebeurt dat slechts twee keer per uur. Volgens de NS is het nog te druk op het spoor en is het wachten op de komst van een nieuwe spoorbrug over het Amsterdams-Rijnkanaal. Naar verwachting wordt die brug in 2018 opgeleverd.

Staatssecretaris Wilma Mansveld maakte zaterdag bekend dat ze 89 miljoen euro heeft klaarliggen voor de verdubbeling van het spoor tussen Utrecht Centraal en het nieuwe station.

Meer treinen
Omdat bij Woerden het keerspoor Molenvliet is opengesteld, kunnen er op doordeweekse dagen meer Sprinters stoppen op de stations Terwijde, Vleuten en Woerden.

Bron: RTV Utrecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.