Co-Rider: Nederlandse fiets-app krijgt gesproken navigatie

De iPhone-app Co-Rider is voorzien van een leuke en nuttige update waardoor je Nederlandstalige gesproken instructies krijgt tijdens het fietsen. De applicatie van ontwikkelaar Anders Borum is dus een volwaardige navigatie-app voor op de fiets geworden, die fungeert zoals een navigatie-app in de auto. Je hoort steeds de volgende afslag, bocht en weg door je oordopjes. En als je van de route afwijkt, berekent Co-Rider een nieuwe route naar de bestemming voor je.

Mocht je je afvragen waarom je speciaal een navigatie-app voor op de fiets nodig hebt: fietspaden. Daar wordt volgens de ontwikkelaar gebruik van gemaakt waar ze beschikbaar zijn. Wegen die ongeschikt zijn voor fietsers, worden vermeden. In de App Store-omschrijving wordt benadrukt dat de applicatie is getest in onder andere Haarlem, Utrecht, Veenendaal en Hilversum. Ook qua veiligheid valt er wat te zeggen voor de app. Je plugt je oordoppen in voor instructies en kan de telefoon in je (broek)zak houden. Handiger dan op een scherm turen.

De app maakt voor de route en navigatie gebruik van OpenStreetMap-kaarten. De dekking daarvan is vermoedelijk niet overal goed: de App Store-omschrijving wijst alvast op de gratis applicatie Bike Planner waarin je de routes kan testen, omdat OpenStreetMap geen geld teruggeeft als de dekking niet goed is. In die gratis versie van Co-Rider heb je echter niet de beschikking over gesproken navigatie.

Download de app Co-Rider of Bike Planner

Bron: iphoneclub.nl

0 gedachten over “Co-Rider: Nederlandse fiets-app krijgt gesproken navigatie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven