PvdA probeert opnieuw zomersluiting Fletiomare in Vleuten/De Meern te voorkomen

De PvdA heeft donderdag, via schriftelijke vragen, opnieuw geprobeerd om de sluiting van de Utrechtse zwembaden De Kwakel in Overvecht en Fletiomare in Vleuten/De Meern Leidsche Rijn te voorkomen.

Het voorstel van het college is om beide zwembaden vanaf 2014 in de zomerperiode te sluiten. Het plan dat de PvdA nu heeft gelanceerd om de zwembaden open te houden is een kleine verlaging van de zwemwatertemperatuur om te besparen op stookkosten.

In de Oost-Vlaamse gemeente Zelzate is van één zwembad de temperatuur verlaagd van 26 naar 25 graden, wat een jaarlijkse besparing oplevert van ruim 15.000 euro aan gasverbruik. Utrecht kent vier gemeentelijke zwembaden met watertemperaturen van de recreatiebaden rond de 30 graden.

Raadslid Gadiza Bouazani: “Het lijkt mij meer dan de moeite waard te onderzoeken waarom ons zwemwater 5 graden warmer moet zijn dan het zwemwater in België. Stel dat wij met een kleine verlaging van de zwemwatertemperatuur in de vier Utrechtse recreatiebaden -niet in de doelgroepenbaden- Fletiomare en De Kwakel open kunnen houden, dan zeg ik doen!”

Bouazani: “De PvdA vindt het van groot belang dat er in de zomerperiode in de omgeving gezwommen kan worden. Daarnaast, mocht een verlaging van de temperatuur aanvaardbaar zijn, draagt deze bij aan de duurzaamheidambities van dit college.”

Tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota vorige week had de PvdA een amendement ingediend om in ieder geval zwembad Fletiomare open te houden. De partij kreeg toen onvoldoende steun van andere partijen. De partij hoopt nu met de verlaging van de zwemwatertemperatuur het wel voor elkaar te krijgen om de zwembaden open te houden.

Laat u horen en vul de poll hierover in. De poll is te vinden op de homepagina aan de rechter kant.

Bron: Dichtbij

3 gedachten over “PvdA probeert opnieuw zomersluiting Fletiomare in Vleuten/De Meern te voorkomen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.