Uitnodiging verkennende bijeenkomsten in Leidsche Rijn: LL4L in de wijk van start

Als vernieuwende aanpak van de thematiek rond mentale gezondheid is vorig jaar LevenlustForLife (LL4L) geïnitieerd. Een co-creatie van bewoners, ondernemers en de gemeente. Doel is de levenslust te bevorderen voor alle Utrechters.
Dat doet LL4L door vrije ruimte te creëren, te verbinden en samenwerking te bevorderen en te katalyseren.

We zijn inmiddels een onafhankelijke coöperatie met enkele tientallen leden en groeiende. Leden kunnen zowel bewoners, bedrijven, instellingen, maar bijvoorbeeld ook de gemeente zijn.

Een van onze ambities is LL4L in de Wijk, een dynamisch concept dat we in alle wijken van Utrecht gedurende enkele maanden willen uitzetten samen met bewoners, en we beginnen in Leidsche Rijn.

Graag willen we jou uitnodigen voor een verkennende bijeenkomst, omdat we denken dat je inbreng samen met die van anderen van waarde kan zijn voor LL in Leidsche Rijn. Dat proces willen we aanjagen, zodat we een slag kunnen maken met onderstaande plan van aanpak. We hebben breed uitgenodigd, omdat we meteen dwarsverbindingen willen laten ontstaan tussen bewoners, bedrijven, cultuur/sport, zorg-, welzijnprofessionals en ambtenaren.

We organiseren twee bijeenkomsten op twee dagen na elkaar om zoveel mogelijk mensen de kans te geven aan te haken. Natuurlijk mag je twee keer komen, het programma en de agenda is hetzelfde, maar met andere mensen.

De bijeenkomsten:
Woensdag 10 juli 14.30 (inloop v.a 14.15) tot 16.30
Donderdag 11 juli 19.30 (inloop v.a 19.15) tot 21.30

Locatie wordt nog bekend gemaakt.
Plan van aanpak LL in LeidscheRijn:

Stap 1: Juni-augustus: verkenning van aanwezig aanbod, benaderen van sleutelfiguren in de wijk. Gezamenlijk LL4L initiatieven, activiteiten en ideeën in kaart brengen. Deze fase leidt tot een Kick-Off bijeenkomst (zie stap 2).

Stap 2: Eind augustus – begin september: Kick-Off fase. De verbindingen die in de verkenningsfase gelegd zijn, komen tot concrete co-creatie. Op een typische Leidsche Rijn locatie wordt dit zichtbaar gemaakt voor bewoners. Hier kan men elkaar ontmoeten, deelnemen en aanhaken aan LL4L.

Stap 3: September – eind oktober: aanjagen, doorontwikkelen, begeleiden en zichtbaar maken van initiatieven en activiteiten die naar voren komen tijdens stap 1 en 2. Bewoners en professionals ontmoeten elkaar deze periode tijdens de verschillende activiteiten.

Stap 4: duur: 1 dag half/eind oktober. Het afsluitende LL4L feest vindt plaats waarna het regieteam van LL4L vertrekt naar de volgende wijk met een z.g.n expertteam van LR bewoners, maar op de achtergrond betrokken blijft in Leidsche Rijn.

Bekijk deze website voor meer informatie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven