Buren Lage Weide: Windmolens komen er niet

11 juli 2013 11:41  Redactie  1 reactie

De gemeenteraad van Utrecht zal niet akkoord gaan met een windmolenpark op Lage Weide. Daarvan is het bewonerscomité Buren van Lage Weide overtuigd.

Woensdagavond debatteerden gemeente, bewoners en ondernemers over het plaatsen van zes windmolens op het industrieterrein. Volgens het bewonerscomité zullen raadsleden gevoelig zijn voor de gezondheidsrisico’s en geluidsoverlast.

Voorzitter Jan Sakko: “Ik ga er vanuit dat de raad tot rede komt als alle argumenten zijn gehoord en als we verschillende debatten hebben gehad over het voorstel dat er ligt.” Sakko verwacht dat de raad uiteindelijk besluit te kiezen voor een ander duurzaam alternatief, waar iedereen voor is en dat vriendelijker is voor omwonenden.

Inwoners van Utrecht kunnen nog tot en met 13 september hun mening geven over het geplande windmolenpark in Lage Weide. In het najaar hakt de gemeenteraad definitief de knoop door.

Bron: RTV Utrecht

Doe ook mee aan de discusie op de LinkedIn groep “Windmolens van 145m hoog op Lage Weide”


Advertentie:

Advertenties:

1 reactie

  1. Gelukkig. Al die platte daken vol leggen met zonnepanelen. Levert waarschijnlijk meer op…alleen niet voor de energiemaatschappijen. Misschien kunnen bedrijven zich laten sponsoren door omwonenden zodat zijaandeel hebben in de opgewekte energie.


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website