Oorzaak zichtbare vlam BASF d.d. 19 juni 2013

15 juli 2013 20:18  Redactie  Reageer

BASF bevestigde eerder dat op 19 juni 2013 om 20.36 uur een voor de omgeving zichtbare vlam is geweest ten gevolge van het in werking treden van een veiligheidssysteem. Hierop zijn brandweer en politie naar de lokatie gekomen. Er is op geen moment sprake
geweest van een gevaarlijke situatie. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

De oorzaak
De oorzaak van de zichtbare vlam op het dak van de fabriek is door een onderzoeksteam van BASF vastgesteld. De installatie is uitgerust met een beveiliging die in werking treedt als er van het productieproces wordt afgeweken. In dit geval bleek de druk in de installatie hoger dan gewenst op te
lopen waardoor het beveiligingssysteem in werking trad. Dit had een kortstondige maar zichtbare vlam, die gepaard ging met een waarneembaar geluid, tot gevolg.

De reden dat de druk opliep, is het blokkeren van een leiding. Met het in werking treden van de beveiliging, is de overdruk uit het systeem verdwenen. Het beveiligingssysteem heeft gefunctioneerd zoals bedoeld.

Momenteel worden er verbeteracties uitgevoerd alvorens de betreffende installatie wordt opgestart. De autoriteiten zijn hiervan op de hoogte gesteld.


Advertentie:

Meer over: , , Nieuws

Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website