Tip! Verantwoord geluk in een reep

23 juli 2013 18:35  Redactie  3 reacties

Chocola, daar is iets mee.. Het heeft een magische aantrekkingskracht op mensen en ik ken er weinig die het kunnen weerstaan.
 Helaas weet ook iedereen dat je er niet te veel van moet eten. De repen zoals de meeste mensen ze kennen zitten boordevol suiker, lactose, ongezonde vetten en kunstmatige toevoegingen. Voedingsstoffen bevat reguliere chocolade niet. Over duurzame productie maar te zwijgen.

Wat velen echter niet weten is dat rauwe cacao eigenlijk een superfood is met ontzettend veel stoffen die goed zijn voor ons lichaam. Zodra cacao echter regulier bewerkt wordt, verliest het deze eigenschappen. En dat is natuurlijk zonde!

Er is een chocoladereep die niet alleen ontzettend duurzaam is, maar ook nog eens gemaakt van rauwe cacao en tegelijkertijd vrij is van suiker, gluten, kunstmatige toevoegingen en lactose. Daarnaast is hij ontzettend lekker. Kortom: wel de lusten, niet de lasten!

Lovechock
Lovechock bijlage 1

Bij het aanpassen van mijn dieet is deze reep chocolade mijn beste vriend in tijden van nood geworden. Hierbij vertel ik je graag waarom:

De rauwe cacao bonen die gebruikt worden in deze reep worden niet gebrand en zijn koud gemalen. Hierdoor blijven onder andere de van nature aanwezige antioxidanten en de ‘liefdesstofjes’ in tact. Daarnaast maakt lovechoc gebruik van nog veel meer superfoods zoals maca, goijibessen en lucuma. Ook bevat de reep geen zuivel, gluten en suiker. Lovechock is gezoet met Gula Java, oftewel gedroogde nectar van de kokosbloesem. Deze suikervorm is laag glycemisch en bevat veel antioxidanten en mineralen.

Hier eet je dan ook niet snel een hele reep van weg. 1 of 2 stukjes zijn bij mij genoeg om in mijn choco behoefte te voorzien. Dik worden van deze chocolade zal dan ook niet snel gebeuren!

Het mooie van deze reep is overigens niet alleen de inhoud. Ook over de verpakking is nagedacht. Het karton is gemaakt van hout uit duurzaam beheerd bos. De binnenkant van de verpakking is bedrukt met biologische inkt. Daarnaast is het folie waar de reep in verpakt is composteerbaar. Deze folie mag dus gewoon bij het gft-afval in de groenbak!


Lovechock bijlage 2

Tot slot wordt de reep duurzaam geproduceerd. Zo wordt er alleen rechtsreeks samen gewerkt met kleine boeren, zonder tussenpersonen. Daardoor weet je zeker dat jou reep geen uitbuiting elders op de wereld veroorzaakt.

En heb ik al verteld dat iedere reep een lieve, eerlijke boodschap bevat? En dat de reep ongekend lekker is?

Dit is in een notendop wat deze reep geweldig maakt. En ik weet zeker dat je interesse nu gewekt is!
Ik verwijs je dan ook graag door naar de website waar je nog meer over Lovechoc kunt lezen. Op deze site vind je tevens een zogenaamd “shop locator” waar je door middel van het intypen van je postcode kunt zien waar het dichtstbijzijnde verkooppunt zit.

Ik hoor graag of jullie net zo een fan zijn als ik!

http://www.lovechock.com/nl/

Liefs,
Dayenne


Advertentie:

Advertenties:

3 reacties

 1. Het kost wat, maar het is inderdad niet normaal zooooooooo lekker!!!

  • Hoi Marianne!

   Hartelijk dank voor je reactie op mijn artikel!

   De reep heeft inderdaad niet dezelfde prijs als een regulier reep chocolade, maar dat komt voornamelijk omdat de reep vrij is van de goekope ‘vulmiddelen’ zoals melk en suiker. Daardoor is de voedingswaarde van deze reep zoveel beter! Ik kan me voorstellen dat de prijs voor sommige mensen een belemmering is. Gelukkig eet je van deze chocolade niet snel een hele reep weg! 😉

   Kende je de reep al of heb je hem geprobeerd naar aanleiding van bovenstaand stuk?

   Persoonlijk word ik altijd erg blij van dit soort producten! Ik heb er nog een aantal achter de hand waarover ik uiteraard meer ga schrijven komende tijd!

   Groetjes,
   Dayenne

   • Hoi! Ik had hem al eens zien liggen in de nieuwe Ekoplaza op de Amsterdamsestraatweg. Jij gaf de doorslag voor de aankoop! P.s. Wist je dat ik de blog over mindfulness schrijf?


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website