Paperdome binnenkort weer in Leidsche Rijn?

Van 2004 tot 2012 heeft menigeen uit Leidsche Rijn en omgeving in de Paperdome kunnen genieten van kunst, cultuur en ander vermaak.
De Paperdome moest weg om plaats te maken voor de bouw van Leidsche Rijn Centrum.
Het heeft 3 jaar langer in Leidsche Rijn gestaan dan voorzien.
Omdat er in Leidsche Rijn geen plek meer voor was en omdat men elders in onze grote stad er ook geen raad mee wist, werd het in 2012 voor niets weggegeven aan … Amsterdam. Daar konden ze het wel gebruiken, het werd het tijdelijke theater van de Japanse kunstenaar en architect Shigeru Ban met de naam Paperdome.

20130730-174100.jpg


Advertentie:

Foto: fa.Octatube

Velen hebben zich verbaasd over deze beslissing en vonden het een verkwisting van Utrechts gemeenschapsgeld. De reacties waren dan ook niet mals. Eens gegeven blijft gegeven is het gezegde, dus terugvragen en toch zelf elders in de stad weer gaan gebruiken is geen optie meer.
Toch wel… Want de Paperdome staat te koop!
Op de website van de bouwer/leverancier, fa. Octatube, wordt sinds kort de Paperdome te koop aangeboden omdat Amsterdam er, bij nader inzien, geen behoefte meer aan blijkt te hebben.

Bestuur van Utrecht, pak je kans en ga nu echt zoeken naar een plek in de stad voor dit prachtige beeldbepalende gebouw. Je weet wat het mag kosten…
Het is dat mijn tuin te klein is anders wist ik het wel.

Tekst: Ronald Correljé

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.