Drakenbootfestival Leidsche Rijn: niet te stoppen!!

Het Drakenbootfestival Leidsche Rijn 2013 zal dit jaar haar vijfde editie beleven. Op zondag 8 september zullen naar verwachting 44 bedrijven- en buurtteams in originele Chinese drakenboten de strijd met elkaar aangaan op het water van de Haarrijnseplas in Leidsche Rijn, Utrecht. Aangevoerd door luid tromgeroffel en aanmoedigingen van het publiek peddelen 4 teams per heat met volle overgave zich naar de finish. De initiatiefnemer Rotary Utrecht Fletiomare is trots dat er met de vaste partners Rabobank Utrecht e.o. en Gemeente Utrecht uitgekeken kan worden naar de eerste lustrumeditie van dit succesvolle familie evenement in de Utrechtse Leidsche Rijn regio.

Draagkracht
De eerste vier edities van het Drakenbootfestival waren volledig uitverkocht en met een prachtig bezoekersaantal van 4.500 in 2011 en 8.500 in 2012, belooft het in 2013 wederom druk te worden aan de Haarrijnseplas. Bovendien lijkt de aankomende editie het succes van vorig jaar te gaan overtreffen. De organisatie verwacht minimaal 45 teamaanmeldingen! Met nog enkele maanden te gaan tot het festivalweekend en de lering uit het verleden worden deze aantallen steeds realistischer. Vele vriendenteams van vorige edities staan reeds te trappelen om deel te nemen, maar ook nieuwe teams melden zich aan. Aangezien het Drakenbootfestival dit jaar haar eerste lustrum viert, zal komende editie extra gevierd gaan worden. Het Drakenbootfestival roept teams op ook vooral andere bedrijven en vriendenteams aan te haken, zo maken we de sociale cohesie nog intensiever.


Advertentie:

Inschrijven
De inschrijvingen voor de drakenbootrace zijn de afgelopen weken zeer hard gegaan. Wilt u meedoen met uw buren, vrienden of collega’s, schrijf u zich dan nu in! Momenteel zijn er nog een aantal plekken beschikbaar. U racet al in een boot vanaf 12 personen, met een maximum van 17. Extra roeiers in uw team? Geen probleem! Het achter de hand houden van reserveroeiers biedt extra garantie voor de eindoverwinning.

Theater
Komende editie zal het strand van de Haarrijnseplas tevens de locatie zijn voor een waar theaterstuk. Kunst- en cultuurvereniging Cultuur19 uit Leidsche Rijn zal gedurende de dag het publiek betoveren met divers, mobiel theater. Middels deze samenwerking willen wij de lokale kunst en cultuur onder de aandacht brengen. Bezoekers zullen merken dat de Utrechtse Leidsche Rijn regio meer is dan een mooie woonlocatie.

Lustrum
Speciaal voor het eerste lustrum heeft het festivalterrein een metamorfose ondergaan. Het terrein is zodanig ingedeeld dat overzicht, veiligheid en openheid gegarandeerd blijft. Dit jaar zullen de kinderen hun eigen, speciale kinderdorp hebben. Samen met het geweldige personeel van ‘Annemiek & Dochters’ zullen de kinderen hun eigen festival beleven! Springen op een van springkussens, een eigen drakenboot maken of beschilderd worden met een van de speciale ‘ drakenboot-tatoeages’; er valt genoeg te beleven in het ‘Drakenboot-kinderdorp’!
Voor komende lustrumeditie heeft de catering een smaakvol aanbod samengesteld. Bezoekers kunnen genieten van heerlijke biologische frieten en overheerlijke, seizoensgebonden en biologische gerechten van de barbecue. In combinatie met heerlijke koude dranken en het prachtige weer is het meer dan genieten!

Partnerschap
De projectorganisatie Stichting Drakenbootfestival Leidsche Rijn is trots dat Rabobank Utrecht e.o. en de gemeente Utrecht zich ook dit jaar weer gecommitteerd heeft en ons lustrum meeviert. Het partnerschap met beide partijen biedt vele mogelijkheden om het festival nog beter aan te laten sluiten bij de wensen van bezoekers en deelnemers. Daarnaast zijn we trots dat Cultuur 19 wederom als cultuurpartner verbonden is en het programma verzorgt voor ons nieuwe strandtheater. Annemiek en Dochters is als partner sinds jaar en dag weer betrokken om het gehele kinderdorp vorm te geven.

Leefbaarheid en Klimaat neutraal
Zonder een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget is het organiseren van het festival onmogelijk. Met het Drakenbootfestival heeft de regio Leidsche Rijn er een evenement bij om naar uit te kijken. Om zo toegankelijk mogelijk te zijn, kunnen vrienden-, buurt- en sportteams voor een klein bedrag al deelnemen aan het festival. Voor €255 kunnen teams tussen de 12 en 17 personen meedoen.
De mix van bedrijven en inwoners uit Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern en omgeving zal ook dit jaar weer zorgen voor een uniek, gezellig en sportief samenzijn aan de Haarrijnseplas.

Net als vorig jaar zal het Drakenbootfestival weer klimaat neutraal zijn. De uitstoot die gepaard gaat met de projectorganisatie zal geheel gecompenseerd worden door het bedrijf One2green. Hierdoor vestigen we ons nog steviger in het rijtje van maatschappelijk verantwoord actieve evenementen.

Leefbaarheid & Alzheimer Nederland, stad Utrecht
Naast gezelligheid en sportiviteit heeft het Drakenbootfestival een achterliggend doel, namelijk de leefbaarheid van de wijken Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern en omgeving. Door het festival en het podium wat zij biedt aan cultuur en sport is er een positieve bijdrage aan de beeldvorming van het verzorgingsgebied. Tevens gaat er een bijzondere aandacht uit naar Alzheimer Nederland, stad Utrecht. Deze mooie stichting zal prominent aanwezig zijn op ons festival. We hopen de bewustwording van de huidige projecten te vergroten en fundraising te genereren.

Mis het niet!
De lustrumeditie van het Drakenbootfestival Leidsche Rijn belooft dit jaar een waanzinnig spektakel te worden. Een prachtig deelnemersveld, uniek spektakel op het water met 4 varende teams per heat, spetterend mobiel theater op het strand, een overheerlijke catering en een speciaal ingericht kinderdorp: de ingrediënten voor het familie evenement van de Utrechtse Leidsche Rijn regio. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar ons website of onze nieuwe Facebookpagina.

3 reacties op “Drakenbootfestival Leidsche Rijn: niet te stoppen!!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.