Leidsche Rijn Festival maakt eerste programmaonderdelen bekend

Op 15 september tussen 12.30 en 18.00 uur organiseert Cultuur19 de veertiende editie van het Leidsche Rijn Festival. Te midden van het groen, op het evenemententerrein van het Máximapark, verrijst een speelse wereld vol theater- en muziekvoorstellingen voor kinderen.

Cultuur19 kiest dit jaar voor het thema ‘energie’. “Wat kunst met je kan doen is voor iedereen verschillend. Sommige mensen noemen het kippenvel, eurforie, een eurekagevoel of ontlading. Toen we met het festivalteam brainstormden over het thema, waren we het er allemaal over eens, dat het uiteindelijk draait om uitwisseling van energie”, aldus programmeur Leonie Langenhuijsen. “Op het Leidsche Rijn Festival proberen we zoveel mogelijk van dat soort momenten te creëren. Het leuke van het festival is, dat je er soms zelf eerst wat voor moet doen om dat moment te bereiken.”


Advertentie:

Programma
De meest opvallende act van het festival is zonder twijfel Jochen Lange. Jochen maakt poppentheater en brengt een van zijn grootste en mooiste creaties naar het festival. Een reuzenpop, die met zeven personen tot leven komt op de betoverende klanken van klarinettist Lenneart Mekenkamp. Kinderen kunnen doorlopend meedoen aan een workshop knijperpoppetjes maken. Tegen het eind van de middag trekken alle poppenmakers in een lange Poppenparade over het terrein.
Draaiend en dansend laat Wietske Vogels in (W)hoops! wat ze kan met haar hula-hoop. Iedereen die na afloop denkt het nog beter te kunnen, mag dat komen bewijzen in de open piste. Wietske helpt je graag op weg.
Joekbox, de vier vrolijke en kleurrijke dames die vorig jaar het Joeklied schreven, zijn weer aanwezig op het festival. De hele dag door brengen zijn bekende meezingers op ukelele. Zoals dat hoort bij een jukebox, mag je het volgende liedje zelf kiezen.
De Witte Snor serveert vintage blues en shotjes melk vanaf een oldtimer tractor met terrasje. Deze vreemde snuiters draaien een lekker potje rommelige en zompige oerblues uit hun platencollectie. Wie neerstrijkt op hun terras wordt getrakteerd op een rondje (of stiekem meerdere) van de zaak: een shotje melk, eventueel aangevuld met een goed gesprek, en je kan er weer tegen aan.

Joekbox ukelele meidenbandFoto: Joekbox Ukelele meidenband door Wim Tijmensen (2012)

De komende weken worden steeds meer programmaonderdelen bekend gemaakt via www.leidscherijnfestival.nl en Facebook. Volg @LRFestival op twitter.

Vrijwilligers
Het festival wordt al jaren gedragen door vele enthousiaste vrijwilligers, die zich inzetten bij de bar, techniek, catering, stagemanagement, kassa/muntverkoop, parkeerbeheer, kinderactiviteiten, informatiebalie en meer. Het Leidsche Rijn Festival is nog op zoek naar vrijwilligers. Stuur zo snel mogelijk, maar vóór 29 augustus een mailtje met je naam en eventueel een functievoorkeur naar Ineke Teunissen van Manen (vrijwilligerscoördinator), i.teunissen@cultuur19.nl of bel met 030 6703122. Kijk op de website voor de functies. Op donderdag 5 september is er om 19.30 uur een informatiebijeenkomst voor vrijwilligers.

Kaarten kosten 5 euro voor kinderen en 8 euro voor volwassenen. Kaartverkoop start binnenkort via www.leidscherijnfestival.nl. De ingang van het festivalterrein is ter hoogte van Europaweg 26, Vleuten.

Bekijk ook het festival in onze Agenda. Wist je trouwens dat je heel eenvoudig een agenda item aan jouw eigen agenda kan toevoegen?

2 reacties op “Leidsche Rijn Festival maakt eerste programmaonderdelen bekend”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.