Teken- en schildercursus bij ZomergaArt in de kersenboomgaard

Van woensdag 24 tot en met zondag 28 juli volgde ik een teken- en schildercursus bij ZomergaArt in de kersenboomgaard, vlakbij station Terwijde. Wat een prachtige plek is dat! Drie ateliergebouwen met per gebouw 10 ateliers met daarboven woningen. Daar kan je toch zo bij wegdromen…
Kersenboomgaard foto 1Vooral de beeldhouwcursus was erg populair. Zes uur lang stonden ruim tien mensen buiten in stukken steen te hakken. Enthousiast en niet te stoppen! Terwijl de cursisten van tekenen- en schilderen en van boetseren tussendoor een uur pauzeerden aan een lange tafel tussen de kersenbomen was op de achtergrond het nog gehak in de stenen te horen. Wat een prachtige kunstwerken zijn daaruit gekomen! Maar je hebt wel veel discipline en geduld nodig om vijf dagenlang aan één stuk steen te werken.
Kersenboomgaard foto 2Met drie cursisten was de workshop tekenen- en schilderen wat aan de kleine kant, maar dat was juist erg leerzaam en gezellig. Zelfs binnen zo’n klein groepje was er veel diversiteit. Natuurlijk was ik de enige bij alle workshops onder de 40, maar dat hoort er vast bij. Jonge, hippe Leidsche Rijners, komen jullie ook leuke culturele dingen doen in de buurt?
Kersenboomgaard foto 3Vrijdagavond was er, zoals de komende weken nog vaker gaat gebeuren, het gelukscafé van het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) met een workshop Geluk voor Beginners door Jaap Vriend. Erg leuk om eens te kletsen over wat er leuk is aan wonen in Leidsche Rijn en wat er beter kan, hoewel de meeste cursisten helemaal niet uit Leidsche Rijn kwamen. Inmiddels weten ze wat ze missen…
Kersenboomgaard foto 4Zondag was de expositie van de werken. Wat lastig om een keuze te maken uit de stapels schetsen, tekeningen en schilderijen, want we waren erg productief geweest. De hal van de atelierruimtes is perfect voor een kleine expositie, wat een licht en wat een ruimte. Hopelijk hebben deze workshops ook bijgedragen aan een positiever en vooral creatiever beeld over Leidsche Rijn, want de Kersenboomgaard barst van de creativiteit.

7 gedachten over “Teken- en schildercursus bij ZomergaArt in de kersenboomgaard”

 1. Pingback: Leuke verhalen van bewoners uit de regio. Ook zijn wij nog op zoek naar bloggers over o.a. sport | Regio Leidsche Rijn

 2. Pingback: Even voorstellen: Agnes Ferwerda, onze blogger over stadstuinieren | Regio Leidsche Rijn

 3. Pingback: Vanaf vandaag zijn alle blogs ook in de app te lezen | Regio Leidsche Rijn

 4. Hoi,
  Mijn zoon Lorenzo (11 jaar) is gek op tekenen, bieden jullie in de kersenboomgaard ook tekenles voor kinderen?

  gr

 5. Mijn dochter (11) zoekt ook tekenles in leidsche rijn. Bieden jullie tekenlessen aan of moet ik op zoek gaan naar een ander adresje.

 6. Ik heb een zoontje van 9 jaar die heel graag wil leren tekenen wn schilderen. Bieden jullie ook lessen voor deze doelgroep?
  Groet, josien

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.