Alle verdachten Haarrijnseplas op vrije voeten

De acht jongeren die vastzaten voor betrokkenheid bij de vechtpartij bij de Haarrijnseplas afgelopen maandagavond, zijn vrijgelaten. De politie heeft het onderzoek afgerond en de vechtersbazen moeten op 19 november voorkomen.

Zeven van de acht verschijnen dan voor de kinderrechter, omdat ze minderjarig zijn. Ze worden onder meer verdacht van openbare geweldpleging, mishandeling, bedreiging, belediging en verzet bij hun aanhouding. De jongeren komen uit Utrecht, Vleuten, Zeist, Maarssen en Weesp.

BEWIJS
Eerder deze week liet de politie de drie andere verdachten die maandagavond werden opgepakt al vrij. Een van hen kreeg een bekeuring omdat hij de zich niet kon identificeren. Tegen een ander kon de politie niet bewijzen dat hij strafbare feiten had begaan. Zijn zaak werd daarom geseponeerd.

Een derde verdachte die eerder werd vrijgelaten, bedreigde de politie nadat de vechtpartij voorbij was. Hij moet zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter.

De politie kan nog steeds beelden gebruiken die mensen van het incident hebben gemaakt. De situatie liep uit de hand toen de politie twee vervelende groepen weg wilde sturen. De jongeren keerden zich tegen de politie en bekogelden agenten met flessen en stenen.

Bron: RTV Utrecht

1 gedachte over “Alle verdachten Haarrijnseplas op vrije voeten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven