6 blikjes cola voor een kind van 16 maanden oud?

Soms zijn er van die televisieprogramma’s die ik kan blijven kijken. De documentaires ‘Rauw’ en ‘Rauwer’ zijn er twee. Deze gaan over een moeder die haar zoon vanaf zijn vierde jaar alleen maar raw food geeft, volledig veganistisch. Best extreem en een flinke prestatie in onze maatschappij. Hard bekritiseerd en belachelijk gemaakt in programma’s als De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman.

Het lijkt wel weer reden voor de gemiddelde Nederlander om nu ineens trots te zijn op het feit dat ze hun kinderen producten als Wicky geven, Evergreen, Liga of andere rotzooi. De ‘normale’ manier dus. Maar wat is nu eigenlijk normaal? Is het wel normaal wat wij doen? Gewoon dingen kopen met een leuke verpakking of uit een leuke reclame terwijl we geen benul hebben van wat we nu eigenlijk echt eten of hoe het gemaakt is? Om het maar niet te hebben over wat het aanricht op korte, maar vooral op lange, termijn.

Het jammere is dat er heel veel waarde zit in raw food (puur, echt eten zoals fruit, groenten, zaden, pitten, knollen, bollen en noten) en het gemiddelde kind in Nederland er veel te weinig van krijgt. Je kind als snack een schaaltje tomaatjes en komkommer geven in plaats van een zak ‘glow-in-the-dark’ snoep wordt gezien als zielig of raar.

Er wordt weinig gesproken over het andere uiterste, de wereld van de zogenaamde ‘Fast Food baby’. Nu weet ik niet of dit in Nederland veel voorkomt maar het zal ongetwijfeld. Gelukkig zond de zender TLC hier een programma over uit, ik viel er zomaar in op een luie zondagmiddag. Ondertussen heb ik het al een aantal keer teruggekeken op Youtube omdat ik gewoon niet kan geloven dat een kind van nog geen 1,5 jaar oud zes blikjes cola te drinken krijgt.. nog nooit fruit heeft gegeten en iedere dag gefrituurd eten eet. Geloof me, dit moet je zien! Er zijn meerdere delen, hier is deel 1:

Hopelijk zet dit je aan het denken over hoe je zelf hiermee omgaat. Kijk en koop kritischer en zorg dat hetgeen je je kinderen voorschotelt echt voeding is en niet alleen maar ‘vulling’. Enjoy and be inspired!

Bron: Jacqueline van Lieshout

7 gedachten over “6 blikjes cola voor een kind van 16 maanden oud?”

  1. Pingback: We graven onze graven met mes en vork – de effecten van het Amerikaanse dieet, deel 1. | Eet voor je leven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.