We graven onze graven met mes en vork

We graven onze graven met mes en vork – de effecten van het Amerikaanse dieet. Samenvatting van hoofdstuk 1, Eat to Live, deel 1.

Wanneer je in deze post ‘Amerikaans’ leest, lees dan ook ‘Europees’ of ‘Nederlands’. Fuhrman schrijft vooral vanuit zijn Amerikaanse perspectief, maar wij lopen in Europa niet ver achter in de trend richting meer en meer problemen gerelateerd aan overgewicht en een voedingspatroon bestaande uit vooral ‘lege calorieën’.

2013-08-19_friet-300x188

Amerika is een van de eerste landen waar mensen toegang kregen tot voeding met veel calorieën en weinig nutriënten, vaak ‘lege calorieën’ of junkfood genoemd. Meer en meer Amerikanen eten hier veel van, terwijl ze een weinig actief leven leiden, een gevaarlijke combinatie. Obesitas is het grootste gezondheidsprobleem in Amerika. Het is niet enkel een cosmetische ziekte. Extra gewicht leidt tot een kortere levensduur. Mensen met overgewicht gaan eerder dood aan hartziekten, kanker en hebben vaak een te hoge bloeddruk, diabetes type 2 en hartaandoeningen. Populaire diëten helpen vaak niet op lange termijn, zelfs niet onder begeleiding van een specialist of kliniek. Operaties leveren vaak complicaties op zoals bloedproppen.

Veel mensen proberen een gevaarlijk crashdieet, wat wel op korte termijn werkt, maar zodra ze ermee stoppen, zal alles er even hard weer bij komen. Diëten gebaseerd op calorieën tellen en kleinere porties eten leveren maar tijdelijk en marginaal succes. Ze vertragen tijdelijk de stofwisseling, waardoor het gewicht er daarna weer sneller bijkomt.

Lees verder op de website: Eet Voor Je Leven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.