Op zoek naar geluk in Leidsche Rijn

Lange tafels met witte tafelkleden, avondzon die door de bomen schijnt, heerlijke schalen met eten, biologisch lam op de barbecue, vermaak met goede verhalen en toneel. Dat verwacht je niet in Leidsche Rijn hè? Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) heeft het geflikt: honderd mensen laten voelen hoe gelukkig ze eigenlijk zijn.

Nadat het NUT de voorstelling Geluk (de bestemming waar je ziel naar zocht) drie jaar op Oerol hebben gespeeld, was het nu tijd voor een portie geluk in hometown Leidsche Rijn. Acht keer spelen ze de voorstelling hier in Vinex-Utrecht. Misschien ben je nog op tijd om een van de voorstellingen te bezoeken, als het inmiddels al niet helemaal uitverkocht is!

2013-08-30_op_zoek_naar_geluk_2aIk bezocht de eerste van de serie Geluk-voorstellingen in Leidsche Rijn. Daar zit je dan met z’n allen op een nieuw grasveldje op het dak van de A2. Er is direct een gemoedelijke sfeer mede door de hartelijke manier waarop de twee acteurs Greg en Floor iedereen verwelkomen. Vervolgens vertellen zij over twee dorpjes die ze hebben bezocht. Het zogenaamd meest gelukkig stadje op aarde en een van de meest deprimerende plekken.

De acteurs zoeken samen met het publiek naar wat geluk is. Een unanieme definitie. Het is nog leuk gedaan ook. Ik ga niet omschrijven hoe, want dan klinkt het toch veel suffer dan het was. Na wat omzwervingen was de conclusie: geluk is lachen in de zon met je knuffelaap. Daar moeten we het dan maar mee doen. Na de voorstelling vertrok de hele groep naar de Kersenboomgaard.

2013-08-30_op_zoek_naar_geluk_1aOnder de kersenbomen staan twee lange tafels te wachten en veel wijn, bier en heerlijk eten. Het utopisch diner. Daar is geen woord aan gelogen. De sfeer was erg goed. Er kwamen al snel goede en persoonlijke gesprekken op gang, aangewakkerd door de verhalen van acteur Greg. Een nieuwe manier om met elkaar in gesprek te komen. Tussen het hoofdgerecht en het dessert speelde actrice Floor nog een korte interactieve voorstelling over de definitie van geluk van verschillende bewoners in Leidsche Rijn. Vol humor en herkenning.

Ja, ik word wel gelukkig van zo’n heerlijk avondvullend programma, anders dan anders. De bestemming waar je ziel naar zocht.

Meer lezen? Bezoek dan de blog pagina van Lisanne.

3 gedachten over “Op zoek naar geluk in Leidsche Rijn”

  1. Pingback: Blog: The Wall inspirerend decor voor theatervoorstelling | Regio Leidsche Rijn

  2. Pingback: Blog: Sprinkhanen, vreemdelingen en veldbedjes | Regio Leidsche Rijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.