Aftellen naar Leidsche Rijn Festival 2013

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan vindt de veertiende editie van het Leidsche Rijn Festival plaats in het Máximapark. Op zondag 15 september kunnen bezoekers tussen 12.30 en 18.00 uur genieten van een bomvol programma met prikkelende theatervoorstellingen, creatieve workshops en zonnige muziek voor kinderen tussen 2 en 10 jaar. De organisatie is in handen van Cultuur19.

Leidsche Rijn festival flyerDagprogramma bekend
Als thema voor de programmering is dit jaar gekozen voor ‘Energie’. Overal op het terrein zijn theatervoorstellingen te zien. Peter Faber is een verteller, die met zijn verhalen over energie het publiek volledig weet te betoveren. Poppentheatermaker Jochen Lange brengt zijn metershoge creatie mee, die alleen met inspanning van zeven personen tot leven kan worden gewekt. Onder zijn leiding kunnen kinderen ook zelf poppen maken. Aan het eind van de dag wandelen alle poppenmakers in een Poppenparade over het terrein. Naast genieten van mooie voorstellingen, is er voor kinderen ook van alles te doen. Zo is er een stop-motion animatielab, energiesnoepjes maken in een heuse fabriek, filosoferen, knikkerbaan bouwen, een lampenkap van natuurpapier maken, poppen maken, yoga en veel meer. Het dagprogramma is te downloaden via de festivalwebsite.


Advertentie:

Leidsche Rijn Festival konijnHapjes en drankjes
Talloze creatieve horecaondernemers staan klaar om de innerlijke mens te verzorgen. Laat Tante Ans een smakelijke boterham voor je smeren of een heerlijke pannenkoek voor je bakken. En Mevrouw Bakker serveert geurige koffie en verse fruitshakes. Ze neemt haar opvallende Piepermobiel mee, een enorme aardappel op wielen. In De Piepermobiel zit een heuse keuken waar Boer Ko en Hendrieke allerlei lekkers bereiden. Voor het Leidsche Rijn Festival gaan ze de lekkerste biologische handgesneden frietjes maken.

NieuweMensenLerenKennen als festivalopwarmer
NieuweMensenLerenKennen is een initiatief voor iedereen die op een leuke manier zijn vrienden- en kennissenkring wil uitbreiden. Op zaterdag 14 september komen alle geïnteresseerden vanaf 12.00 uur samen in het Máximapark om mee te helpen bij de opbouw van het Leidsche Rijn Festival. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Marco.redeman@gmail.com.

Kaarten voor Leidsche Rijn Festival kosten 5 euro voor kinderen en 8 euro voor volwassenen (incl. servicekosten. Een groepskaart kost 25 euro. Kijk voor de voorwaarden op de website. Kaartverkoop, programma en routebeschrijving: www.leidscherijnfestival.nl. De ingang van het festivalterrein is ter hoogte van Europaweg 26, Vleuten.

Het festival is uiteraard ook in onze agenda te vinden.

[mappress mapid=”17″]

6 reacties op “Aftellen naar Leidsche Rijn Festival 2013”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.