Een geslaagd Leidsche Rijn festival 2013

Wat een leuk festival heeft Cultuur19 hier weer neergezet! Was ik maar weer kind dacht ik nog, al was er voor het wat oudere publiek ook genoeg vermaak. Het was dit jaar weer een groot succes! We hoorde iemand al zeggen: Dit is toch wat kinderen willen!

2013-09-15_lr_festival_2Het hoogtepunt was wat ons betreft toch wel de race. Kinderen op driewielers uitgerust met helmen en niet zomaar helmen… ze waren namelijk uitgerust met microfoons. Hoe harder de kids schreeuwden hoe harder de driewielers er vandoor gingen (minder leuk voor thuis dacht ik nog). De winnaars kregen een prijs waardoor ze maar bleven terug komen: spekjes. De nummer 1 een hele mond vol, met als gevolg dat deze vast een ronde moest overslaan want een mond vol spekjes en tegelijkertijd schreeuwen gaat natuurlijk niet.


Advertentie:

Ook de enorme racebanen waarin een knikker toeren uithaalde in zelfgebouwde loopings deden het erg goed.

2013-09-15_lr_festival_3Voor de niet jeugdigen onder ons was het ook genieten, naast een heerlijke fruitshake smaakte de patat bravas die we kochten bij de Piepermobiel fantastisch (wat een prachtige kar!). Ook voor de 100% biologische pannenkoeken zouden wij wel voor willen terug komen.

Aan muziek ontbrak het ook niet, zo was er een heuse band, draaide een dame vanuit de Witte Snor tractor leuke plaatjes en trakteerden drie zingende dames ons op vrolijke liedjes.

Ook interessant waren de imkers. Zij wisten ons alles te vertellen over bijen en honing. Zo was het leuk om te horen dat in de regio heel wat bijenvolkeren gehouden worden. Wist je dat honing ook elk jaar weer anders smaakt? Afhankelijk van de bloemen krijgt de honing een andere smaak. Net als met wijn leek mij dit een goed jaar en besloot daarop een potje honing te kopen.

2013-09-15_lr_festival__4Het weer zat aardig mee en het bleef de gehele dag droog, pas tegen het einde rond 18:00 uur begon het een beetje te regenen. Al met al een zeer geslaagde Leidsche Rijn festival 2013. We kijken nu al uit naar volgend jaar.

Bekijk hier meer foto’s van het festival.

Tekst en foto’s: Martijn Sierhuis

8 reacties op “Een geslaagd Leidsche Rijn festival 2013”

  1. We stonden voor de ingang maar zijn weggegaan, want veel te duur: 8+8+5 = 21 euro voor een klein gezin. Dat schrikt af. Waarom entreeprijs niet verlagen naar 2.50 per persoon en werken met muntjes voor het meedoen aan attracties? Dan wordt het meer laagdrempelig, bereik je meer bezoekers die zich laten verleiden door de sfeer omdat ze er toch al rondlopen en het stimuleren van de horeca aldaar.

    Erg jammer want het leek ons een gezellig en leuk initiatief voor kinderen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.