Nog steeds zorgen over veiligheid rotonde Leidsche Rijn College

De politieke partijen D66 en VVD hebben donderdag tijdens de raadsvergadering opnieuw hun zorgen geuit over de verkeersveiligheid van de rotonde bij het Leidsche Rijn college.

Eerder dit jaar hadden de partijen ook al om aandacht hiervoor gevraagd. Dat heeft tot enige aanpassingen geleid, maar de rotonde is volgens VVD en D66 nog niet veilig genoeg.

Wethouder Lintmeijer (Verkeer) erkende dit ook tijdens de raadsvergadering. Hij gaf aan dat er op korte termijn ter plekke een schouw gepland staat. Ook benadrukte hij dat de situatie binnenkort al veiliger wordt omdat de Stadsbaan opengaat. Dan wordt één van de aansluitingen op de rotonde definitief afgesloten en krijgen fietsers vrij baan.

D66 en VVD wijzen erop dat in de (sociale) media inmiddels verschillende voorstellen zijn gedaan om de verkeersveiligheid op de rotonde te verbeteren. Zo vindt er een levendige discussie over de rotonde plaatsvindt op LinkedIn. ‘Ook via Twitter worden waardevolle voorstellen gedaan om de veiligheid bij de rotonde te verbeteren. Het is wat ons betreft van groot belang dat de gemeente actief aan die discussies bijdraagt en bewoners blijft betrekken bij de plannen’, aldus D66-raadslid Xander van Asperen.

Lintmeijer gaf in antwoord hierop aan dat de gemeente en projectbureau Leidsche Rijn bewoners steeds vaker actief bij hun buurt willen betrekken via social media.

Een tweetal voorstellen van bewoners voor verbetering van de verkeersveiligheid op de rotonde zijn het plaatsen van verkeerslichten en het inzetten van verkeersregelaars.

Bron: Dichtbij

5 gedachten over “Nog steeds zorgen over veiligheid rotonde Leidsche Rijn College”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.