Natrena Stevia Kristalpoeder van DE wint gouden wint ei

Met 27 procent van de stemmen is Natrena Stevia Kristalpoeder van Douwe Egberts uitgeroepen tot de winnaar van 2013. Het was tot het allerlaatste moment een nek-aan-nek-race tussen Natrena Stevia en Albert Heijn puur&eerlijk Zalm in Bladerdeeg. Met maar 0,4 procent verschil is Albert Heijn dan ook door het oog van de naald gekropen.

Over de winnaar
Nog nooit ontving foodwatch zoveel klachten van consumenten over een product. De bus met zoetstof bevat slechts 3% Stevia en wel 97% maltodextrine. Maltodextrine is een goedkoop, zoet, vulmiddel gemaakt van zetmeel. Toch is Natrena Stevia Kristalpoeder extreem duur: je betaalt € 3,79 voor een pot met slechts 1,35 gram Stevia. Diezelfde hoeveelheid kost je elders maar € 0,30. Natrena Stevia wordt aangevuld met maltodextrine om de ietwat bittere smaak van de zoetstof te neutraliseren en het doseringsgemak te verhogen, maar dat zet Douwe Egberts niet op de voorkant! Daar staat alleen in grote letters ‘Stevia’ en dat is misleidend. Kortom, een terechte winnaar!

Consumenten eisen eerlijke informatie!
Dit jaar werd het Gouden Windei voor de vierde keer op rij uitgereikt. De verkiezing draagt bij aan het bewustzijn over een groter probleem: Grootschalige misleiding in de supermarkt. foodwatch en duizenden consumenten met ons, vinden dat het hoog tijd is dat dit aan banden wordt gelegd. Consumenten hebben het recht om te weten wat ze eten.

Lees hier meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.