Workshops in De Vrijstaat

In de maanden oktober en november kunnen kinderen met hun ouders in de weekenden bij De Vrijstaat terecht om diverse leuke workshops te doen. In de deel van de boerderij is een vrolijke binnentuin ingericht waar kinderen vanaf zes jaar aan de slag kunnen met het maken van natuurcollages of insectenknuffels. Elke zaterdag en zondag staan er workshopbegeleiders klaar om samen met de kinderen aan de slag te gaan tussen 12.00 en 17.00 uur. In het huiskamer restaurant kunnen de bezoekers terecht voor een drankje en een hapje.

De workshops zijn een onderdeel van het project de Kunsttuin waarvoor de kunstenaars Menno Hiele en Barbara Polderman in het Gebouw op De Vrijstaat een tentoonstelling hebben ingericht. Onder het motto ‘Maak je eigen natuur’ kunnen jonge bezoekers met een kijkwijzer in de hand een tocht maken langs de bijzondere kunstwerken. Een grote oranje aap of een plant die leert tekenen, het Gebouw staat vol met wonderlijke objecten.


Advertentie:

Artistiek leider Daphne de Bruin: “Het leuke van de Kunsttuin is dat er zo veel te zien en te doen is voor kinderen. De boerderij is een heerlijke plek waar je workshops kunt volgen en kunt spelen. We bieden een creatieve omgeving aan die uitnodigt om zelf aan de slag te gaan. Buiten spelen, een tentoonstelling bezoeken, bloemetjesthee drinken en druivenrupsen maken; het kan allemaal op De Vrijstaat. Mensen die hier voor het eerst komen zijn verrast over deze plek. Zo’n oude boerderij met een enorm erf verwacht je niet midden in een vinexlocatie.”

De Kunsttuin is iedere zaterdag en zondagmiddag geopend. Voor 5 euro per persoon (16 euro voor een familiekaart) mag je alle workshops volgen en de tentoonstelling bezoeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.