Gratis proefles videomapping voor jongeren

Vanaf donderdag 7 november organiseert Cultuur19 een workshopreeks Videomapping voor jongeren tussen de 12 en 19 jaar bij De Vrijstaat. De deelnemers krijgen les van Lotte Zuijdwijk, professioneel VJ en visual artist. Zij maakte eerder werk voor onder meer de inhuldiging van de Olympische sporters in het Holland Heineken House en ‘Sound of Freedom’, het afsluitingsconcert van de Vrede van Utrecht. Tijdens de eerste les kunnen deelnemers vrijblijvend komen kijken.

Videomapping is een techniek waarbij videoanimaties speciaal ontworpen worden voor projectie op een ruimtelijk object of in een ruimte. Zo wordt het mogelijk een simpele, witte doos om te toveren tot een ogenschijnlijk levensecht aquarium met zwemmende vissen. Een bekend voorbeeld van videomapping is VJ op de Dom, waarbij de Domtoren met behulp van projectie tot leven werd gebracht.


Advertentie:

2013-10-24_Club19_VideoMapping_smallIn een kleinschalige setting gaan jongeren aan de slag met eenvoudige stop-motion technieken, tekenen en het maken van kleine animatieobjecten van papier en materiaal dat voor handen is. Ervaring met animatie of digitale beeldbewerking is niet nodig. Wel dienen de deelnemers een laptop mee te nemen. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. Inschrijven kan door een mail te sturen naar klub19@cultuur19.nl.

De eerste les op 7 november is een gratis proefles, waarbij iedereen welkom is. Aan het eind van de les beslist de deelnemer of hij of zij wilt mee doen en wordt het volledige cursusbedrag à 30 euro voldaan bij de docent. Er kan niet gepind worden.
De reeks bestaat uit zes lessen en een eindpresentatie. De zes workshops vinden plaats op donderdag 7, 14 en 28 november, 12 en 19 december tussen 16:00 tot 18:00 uur op De Vrijstaat en op vrijdag 20 december van 16.00 tot 18.00 uur op locatie in Azotod, met aansluitend de eindpresentatie als onderdeel van het KLUB19 jongerenfeest (20.00 – 0.00 uur).

KLUB19 is het samenwerkingsprogramma voor jongeren van Cultuur19, Via Vinex, DOENJA Dienstverlening, Theater Vleuterweide en Azotod. Bij KLUB19 kunnen deelnemen aan culturele activiteiten, hun ideeen voor cultuur in Leidsche Rijn voorstellen en ervaring opdoen met organisatie, publiciteit, productie of techniek.
Meer informatie is te vinden op www.cultuur19.nl/KLUB19 en www.facebook.com/KLUB19.

3 reacties op “Gratis proefles videomapping voor jongeren”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *