Onderzoek voedselfraude bevestigt zwakheden in de voedselketen

Europarlementarier en voedselfraude rapporteur Esther de Lange deed afgelopen maanden onderzoek naar voedselfraude. Vorige week presenteerde zij haar bevindingen aan het Europese Parlement. De Lange concludeert dat het aantal fraudegevallen toeneemt en dat hier in toenemende mate criminele organisaties bij betrokken zijn. Ze toonde aan dat er het meest wordt gefraudeerd met producten als olijfolie, vis, biologische producten, granen, honing en koffie. Ze stelt dan ook terecht dat de huidige (voorgestelde) maatregelen ontoereikend zijn en dat de Europese Commissie dit grootschalige probleem strenger aan moet pakken.

Foodwatch hamert hier al jaren op en is blij dat de urgentie van dit probleem duidelijk is. We zullen de ontwikkelingen dan ook nauwlettend in de gaten houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.