2800 euro opgehaald in De Meern door Pax Kinderhulp

Afgelopen maand heeft Pax Kinderhulp Utrecht 2800 euro in De Meern opgehaald. Ondanks dit mooie succes dreigt de stichting ten onder te gaan door een tekort aan gastgezinnen.

Jaarlijks nodigen zij zo’n 40 Bosnische kinderen uit voor een vakantie in Nederland. Zij krijgen gedurende drie weken de tijd om op adem te komen bij gastgezinnen uit Utrecht en omgeving. De kinderen leven in hun land in slechte omstandigheden als gevolg door orlog en armoede. De organisatie helpt deze kinderen weer even kind te zijn.


Advertentie:

Doordat te weinig gezinnen bereid zijn deze kinderen op te vangen loopt het project gevaar. Als dit in november nog steeds het geval zal zijn zal de reis geen doorgang vinden. Niet allen de reis maar ook de toekomst van Pax Kinderhulp Utrecht is daardoor onzeker. De organisatie heeft nog minstens tien gezinnen nodig.

Actieleider Joop Zoutenbier: ‘Als de reis dit jaar niet doorgaat wordt het erg moeilijk om ook volgend jaar alle sponsoren, gastgezinnen en vrijwilligers weer zover te krijgen dat ze het project op willen starten. Wij willen graag door en doen er alles aan om de reis te redden, maar daar hebben we wel hulp mee nodig vanuit onze gemeenschap.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *