Windmolenpark Lage Weide gaat niet door

Al vanaf het begin s er veel protest op het plan om windmolens te plaatsen op de Hoge Weide. Dit is goed nieuws voor de tegenstanders van het windpark en slecht nieuws voor de voorstanders, zoals de initiatiefnemer Energie-U. Het plan was om zes windmolens van elk 150 meter hoog te plaatsen.

Tegenstanders waren wethouders Hans Spigt van de PvdA, Victor Everhardt van D66 en Jeroen Kreijkamp ook van D66, terwijl GroenLinks-wethouder Mirjam de Rijk, partijgenoot Frits Lintmeijer en wethouder bij de PvdA Gilbert Isabella juist voor de komst van het windmolen park was.
Het was de PVDA die samen met D66 tot de visie kwam dat de windmolens met onvoldoende steun vanuit bewoners niet doorgedrukt moet worden. Daarmee is een meerderheid van de raad tegen.


Advertentie:

Dat veel bewoners niet voor de komst zou zijn bleek wel uit de inspraakreacties: van de 1100 hadden er slechts 300 positieve lading. Ook bewonersplatform Buren van Lage Weide, fel tegenstander van de plannen, liet haar stem al regelmatig horen.

Lees meer over de geschrapte plannen in de Telegraaf Utrecht van woensdag of lees het stukje bij Dichtbij over de VVD die blij is dat het voorstel van tafel is.
http://m.dichtbij.nl/utrecht-en-leidsche-rijn/artikel/3138595/-

3 reacties op “Windmolenpark Lage Weide gaat niet door”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *