Fietsbrug tussen Leidsche Rijn en Oog in Al komt er

De fietsbrug tussen het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn en de wijk Oog in Al komt er. Een meerderheid in de raad stemde donderdagavond voor.

De brug over het Amsterdam-Rijnkanaal moet Leidsche Rijn beter bereikbaar maken. Over de verbinding is zo’n zestien jaar gesteggeld tussen de gemeente en bewoners van Oog in Al. Die vrezen dat de brug ten koste gaat van speelruimte voor de kinderen in de wijk. Ook zijn er omwonenden die vrezen voor geluidsoverlast van brommers op de brug.
Fietsbrug tussen Leidsche Rijn en Oog in AlDe verbinding ligt tussen de gele Hogeweidebrug en de Meernbrug. OBS Montessorischool krijgt er een nieuw onderkomen.

De VVD, het CDA en de SP vinden de brug te duur en stemden donderdagavond tegen. VVD-raadslid Dimitri Gilissen: “Deze goudgerande brug is een prestigeproject van een links college dat gelooft in de ultieme maakbaarheid: leg een fietsbrug neer en meer mensen nemen de fiets. De VVD maakt zich hard voor goede fietsverbindingen van en naar Leidsche Rijn, maar niet tegen elke prijs.”

Bron: RTV Utrecht

4 gedachten over “Fietsbrug tussen Leidsche Rijn en Oog in Al komt er”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.