Welkom voor 100e jeugdlid Handbalvereniging Leidsche Rijn

Bij Handbalvereniging Leidsche Rijn, aan de Europaweg in De Meern, werden op woensdagmiddag 30 oktober 2013 diverse trainingen verzorgd aan de verschillende jeugdteams. Het leek een gewone trainingsmiddag, echter tóch was er die middag iets bijzonders aan de hand. Na afloop van de training aan de F-jes werd een t-shirt uitgedeeld aan één van de nieuwe jeugdleden, Rutger. Hij werd onlangs als 100e jeugdlid op de ledenlijst bijgetekend en dat wilde de vereniging niet zomaar voorbij laten gaan.

Sportpark Fletiomare-Oost vormt alweer enige tijd hét decor voor handbal in Utrecht. Esther Spoelstra, jeugdvoorzitter, vertelt: “op deze locatie speelde vroeger Handbalvereniging Eendracht. Op een gegeven moment speelden er vooral jeugdteams bij deze vereniging, terwijl er bij de andere handbalvereniging in Utrecht, UDSV, vooral senioren speelden. De clubs kwamen met elkaar in gesprek en bundelden uiteindelijk hun krachten. Dat resulteerde in een fusie en zo werd Handbalvereniging Leidsche Rijn geboren”.


Advertentie:

Esther vervolgt: ‘wij zijn het afgelopen jaar gestart met de organisatie van een School Handbal Toernooi voor leerlingen van de basisscholen in de wijk. Zo hadden we afgelopen voorjaar tijdens een schitterende middag 100 kinderen die meededen aan ons toernooi, geweldig!’

Niet zo gek dus dat teller inmiddels op 100 jeugdleden staat. Esther licht toe: ‘inmiddels hebben we 12 jeugdteams, waaronder drie jongensteams (in de leeftijd van 9-12 jaar). We zijn hartstikke trots dat we Rutger mogen verwelkomen’.

Miranda van Zoelen, Combinatiefunctionaris bij de handbal-vereniging, overhandigde het t-shirt na afloop van de training samen met trainster Petra aan Rutger en vertelde: “Jij bent ons 100e jeugdlid, gefeliciteerd! Vind je het mooi?!” Zachtjes antwoordde Rutger: “ja!” En zo ging Rutger met zijn nieuwe t-shirt moe maar voldaan naar huis.

De handbalvereniging is ondertussen alweer gestart met de voorbereidingen voor het volgende School Handbal Toernooi op woensdag 14 mei 2014. Esther vertelt tot slot: ‘het eerste toernooi was een groot succes. We kijken echt uit naar het toernooi in 2014. Scholen die enthousiast zijn kunnen zich nu al melden’.

Bron: cfleidscherijn (meeschrijver Dichtbij)

1 reactie op “Welkom voor 100e jeugdlid Handbalvereniging Leidsche Rijn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *