Deelnemers voorrondes Grote Prijs van Leidsche Rijn bekend!

De inschrijvingen zijn gesloten en de deelnemers aan de eerste jongerenbandwedstrijd van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern zijn bekend. De GPvLR is een bandwedstrijd voor jongeren (12-19 jaar), die wonen of naar school gaan in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. In twee voorrondes wordt gestreden om een plek in de finale op 20 december in Poppodium Azotod. Er zijn prachtige bandprijzen te winnen.

In de voorrondes nemen de volgende bands het tegen elkaar op:

  • Five in a Million
  • ΣΤΥΛ (STIL)
  • Outnumbered
  • Spaghetti Sound
  • Untunedd 2.0
  • The Rivals
  • Seven to Eleven

Bij de band Outnumbered was er geen enkele twijfel om aan de wedstrijd mee te doen:

Wij zijn deze band begonnen met het doel om zoveel mogelijk live te spelen, vooral omdat dit jaar het laatste jaar is dat Chloe Hamshere en Annamieke Cook nog op het Leidsche Rijn College zullen zitten. Toen wij hoorden dat er een bandwedstrijd was, konden wij geen betere gelegenheid bedenken om voor een publiek te gaan rocken – en dat gaan we ook zeker doen!

Voor de leden van Seven to Eleven is het de eerste keer, dat ze optreden voor publiek:

We hebben nu al een tijdje met elkaar geoefend en een paar eigen nummers gemaakt. Met drie eigen nummers willen we dan ook gaan optreden en we zijn heel benieuwd wat het publiek en de jury ervan zullen vinden. Dit is ook de reden dat we de prijzen ‘band coaching’ en ‘workshop songwriting’ leuk vinden. Maar waarom we vooral mee willen doen is de kick die je krijgt van met z’n allen op het podium staan en een goed optreden geven. Dit gaat ons eerste optreden worden en we hebben er heel veel zin in!

De jury bestaat uit muziekprofessionals met verschillende achtergronden. Desirée Coumans is oprichtster en docente van Vocal Arts Academy, een nieuwe organisatie in Leidsche Rijn, die cursussen zang, songwriting en performance aanbiedt. Joep Smeets is programmeur van de Tilburgse poptempel 013 en in de finale treden de bands onder meer op voor de kritische ogen van Otto Schimmelpenninck, bassist van de internationaal succesvolle band Delain.

De voorrondes vinden plaats op 21 nov (Leidsche Rijn College) en 28 nov (Amadeus Lyceum) van 19.00 uur tot 22.00 uur. De indeling van de bands wordt bekend gemaakt via www.cultuur19.nl/KLUB19 en www.facebook.com/KLUB19. Per voorronde kunnen de bands naast een juryprijs ook een publieksprijs winnen. De winnaar van de publieksprijs krijgt de wild card en gaat net als de winnaar van de juryprijs door naar de finale op vrijdag 20 december in Azotod. De bands kunnen onder meer gratis oefenen bij oefenruimtecomplex dB’s inclusief bandcoaching door Utrechts Centrum voor de Kunsten winnen.

De GPvLR is een initiatief van jongerenproject KLUB19, waaraan diverse culturele wijkorganisaties verbonden zijn (Cultuur19, Via Vinex, DOENJA Dienstverlening, Azotod en Theater Vleuterweide). Met de Grote Prijs van Leidsche Rijn geven zij een gezamenlijke impuls aan de beginnende bandcultuur van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern.

2 gedachten over “Deelnemers voorrondes Grote Prijs van Leidsche Rijn bekend!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven