Maatregelen tegen gevaarlijke verkeerssituatie Vleuterweide

Wethouder Lintmeijer van verkeer kondigt concrete maatregelen aan om de verkeerssituatie in Vleuterweide in Leidsche Rijn te verbeteren.

Aanleiding is het ongeluk donderdag bij een oversteekplaats op de Stroomrugbaan. Daar werd een fietsster aangereden door een bus. Het slachtoffer liep een hoofdwond op.

Lintmeijer neemt maatregelen iets verderop bij winkelcentrum Vleuterweide, onder meer door verkeerslichten beter op elkaar af te stemmen. De wethouder wacht nog wel op de toedracht van het ongeluk.

De wijkraad Vleuten-De Meern gaf al vaker aan dat de oversteekplaats op de Stroomrugbaan een gevaarlijke plek is. De raad gaf Lintmeijer een lijst met gevaarlijke kruisingen. Het verkeerspunt stond toen op nummer 6 in een top 10 van gevaarlijke punten.

Bij het verkeersongeval raakte een 80-jarige vrouw uit Vleuten zwaargewond.

Bron: RTV Utrecht

6 gedachten over “Maatregelen tegen gevaarlijke verkeerssituatie Vleuterweide”

  1. Zelf woon ik aan de hardenbroek met uitzicht over de busbaan. Nu is het het stuk voor het winkelcentrum ook 30 km/u op de busbaan. Als er ergens te hard gereden wordt, is het wel op de busbaan. Om de haverklap een toeterende bus voorbij omdat het een auto niet gelukt is de weg geheel over te steken. Het is echt een crime hier. Als er onderzoek gedaan wordt naar een betere doorstroming aan de andere kant, pak dit gedeelte dan ook gelijk mee.

  2. Ook bij ons voor de deur (landschapsbaan) is een gevaarlijk verkeerspunt. Eerst moeten er gewonden vallen voordat de gemeente wat doet.

  3. Het is goed om gevaarlijke kruisingen goed in kaart te brengen. Diverse maatregelen kunnen bijdragen aan een veiligere situatie. Zoals bijvoorbeeld een goed overzicht en zebra’s maar bovenal dienen verkeersdeelnemers hun eigen verantwoording te nemen. Niet door rood lopen, fietsen of rijden. Ook niet als je net even haast hebt.

  4. Er zouden maatregelen getroffen worden mbt gevaarlijke situaties op de langerakbaan. Zie daar nog steeds met regelmaat auto’s op de busbaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven