Even voorstellen: Sandra Hofhuis

Beste ouders en buitenmensen,

Eind dertig, een heerlijk gezin, een mooie baan.. Maar toch… Ja, ik hoor(de) ook tot die groep die bij zichzelf te rade ging en dat stemmetje hoorde “Is deze baan het wel voor mij?”. Wat eraan vooraf ging….

Zo’n 3 jaar geleden ging mijn zoontje naar de buitenschoolse opvang. Ik was verbaasd te horen dat er nauwelijks werd buiten gespeeld. Het was of te nat, of te koud. En lekker naar een speeltuintje gaan mocht allemaal niet van de GGD.

Ik snapte er niets van. Vroeger speelde ik alleen maar buiten. In de weilanden, later in de huizen die werden gebouwd, peddelend over de sloot en ik had het amper koud. Dat gun je toch ieder kind?

Dus ging ik op zoek. En wat bleek, er is een BSO in Nederland, Wijs! is de naam, waar de kinderen de héle middag buitenspelen in de vrije natuur, in alle jaargetijden. Ravotten, vies worden, zakmesles, vissen, pootje baden, in de modder spelen, vuurtje maken. Het kan daar wel! Dus vroeg ik of ze ook naar mijn woonplaats Vianen konden komen. En ja, onder de voorwaarde dat ik het zou opzetten. Daar heb ik “ja” op gezegd. Een droombaan kan ik zeggen. Elke dag zie ik kids genieten van het buiten spelen, 52 weken per jaar. Dat gun je toch ieder kind? En daarom komen we in het voorjaar ook naar jullie toe Leidsche Rijners! Want ook jullie kinderen gunnen we die vrijheid en het plezier.

Tot die tijd wil ik graag in mijn blog met jullie delen waarom buitenspelen zo leuk en goed is voor kinderen. Ik kan jullie ook tips geven wat leuk is om buiten te doen met kinderen en wat goede speelplekken zijn in Leidsche Rijn. Ik kijk er naar uit!

Groet!
Sandra Hofhuis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].