Update: Prachtige fotos van de Haarrijnse plas

Prachtige foto’s van de Haarrijnse plas gemaakt door Christiaan krouwels. Meer foto’s zien? Bezoek dan zijn website.

Wist je dat…
De Haarrijnseplas levert een belangrijke bijdrage aan het watersysteem in Leidsche Rijn. In natte tijden fungeert de plas als opvang voor overtollig oppervlaktewater in het gebied en in droge tijden kan er water uit de Haarrijnseplas naar drogere delen worden gebracht. Hierdoor is het niet meer nodig om vervuild water uit het Amsterdam-Rijnkanaal het gebied in te laten. Het water dat uit de bodem, de sloten en grachten naar de Haarrijnseplas wordt afgevoerd is al enigszins gezuiverd in de wadi’s, waar de eerste opvang plaatsvindt. Toch wordt het – voordat het de plas wordt ingelaten – nogmaals gefilterd, zodat het water in de plas absoluut schoon en kraakhelder is

4 gedachten over “Update: Prachtige fotos van de Haarrijnse plas”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.