Five in a Million en Spaghetti Sound door naar finale Grote Prijs van Leidsche Rijn

Afgelopen donderdag 28 november vond de tweede voorrondeavond van de Grote Prijs van Leidsche Rijn plaats in Theater Vleuterweide. De jury bekroonde de band Five in a Million met de juryprijs en de mannen van Spaghetti Sound wisten de publieksprijs te bemachtigen. Daardoor zijn ook zij door naar de finale. Dat maakt de line-up voor vrijdag 20 december in Azotod compleet.

GPvLR Five in a MillionOndanks het korte bestaan van de band Untunedd 2.0, hadden deze jonge muzikanten het lef om aan de Grote Prijs van Leidsche Rijn mee te doen. De maar liefst zeven man sterke band bracht onder andere een sympathieke en intieme versie van Sweet Goodbyes van Krezip.

De vier mannen van STIL zorgden voor een verrassing in de wedstrijd. Hun keuze voor progressieve rock was bijzonder origineel en een echte uitdaging voor elke muzikant. Daarbij komt nog, dat de leden speciaal voor deze wedstrijd een ander instrument bespeelden, dan ze gewend waren. Ze speelden onder andere een intense uitvoering van Left Out van Riverside.

De jury was echter unaniem in de keuze voor Five in a Million. Deze band had volgens de jury een professionele podiumvibe en trakteerde het publiek op uitstekende solo’s. Ook was de jury zeer te spreken over de indivduele muzikaliteit.
Lead gitarist Noud van der Ven kon na de prijsuitreiking nogmaals het podium betreden
om de publieksprijs voor zijn andere band Spaghetti Sound in ontvangst te nemen. Dit letterlijk goedgemutste drietal voelde zich duidelijk in zijn element op het podium en zette een echte rockshow neer. Zo sleepten de bandleden de publieksprijs in de wacht.

GPvLR Spaghetti SoundIn de finale zullen Five in a Million en Spaghetti Sound het opnemen tegen Outnumbered en Seven to Eleven. De jury bestaat uit professionele muzikanten, waaronder Desirée Coumans (mede-oprichtster van Vocal Arts Academy), Otto Schimmelpennick (bassist van de internationaal bekende band Delain) en Emiel van Rijthoven (toetsenist bij Waylon). Er zijn prachtige bandprijzen te winnen, waaronder bandcoaching door het UCK, gratis oefenen bij dB’s, een songwriting workshop bij Vocal Arts Academy en gratis bas- en gitaaronderhoud bij muziekwinkel Dirk Witte.

De finale van de Grote Prijs vindt van 20.00 tot 0.00 uur op vrijdag 20 december plaats in Azotod (Meerndijk 126, De Meern). Entree is 5 euro. De avond wordt visueel aangekleed door de deelnemers aan de KLUB19 videomapping workshop, Daan en Bram. De avond wordt afgesloten met een dj.

De GPvLR is een initiatief van jongerenproject KLUB19, waaraan diverse culturele wijkorganisaties verbonden zijn (Cultuur19, Via Vinex, DOENJA Dienstverlening, Azotod en Theater Vleuterweide). Met de Grote Prijs van Leidsche Rijn geven zij een gezamenlijke impuls aan de beginnende bandcultuur van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Meer informatie is te vinden op www.cultuur19.nl/KLUB19 en www.facebook.com/KLUB19.

 

Foto’s: Remco Tjallinks.

6 gedachten over “Five in a Million en Spaghetti Sound door naar finale Grote Prijs van Leidsche Rijn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven