Buurtproject Kersentuin in Leidsche Rijn alsnog verrast

Genomineerd worden als icoonproject voor de provincie Utrecht, het niet worden, en dan toch verrast worden met een flinke geldprijs. Dat overkwam De Kersentuin, een ecologische woonwijk in Parkwijk, op 23 november in Amersfoort.

Sinds twee jaar brengt Groen Dichterbij allerlei groene buurtprojecten bij elkaar. Ter inspiratie en om van elkaar te leren. Per provincie wordt een ‘icoonproject’ gekozen dat een jaar lang boegbeeld voor een groener Nederland mag zijn. In de provincie Utrecht waren behalve De Kersentuin ook Nieuw Rotsoord (kinderboerderij en theetuin), Buurtmoestuin Overvecht (een moestuin met en voor asielzoekers) en ‘Het Huis van Bartels’ (een buurtmoestuin in Amersfoort) genomineerd. Nieuw Rotsoord won de titel en de geldprijs van 20.000 euro. Grote verrassing voor ons was dat het Oranjefonds (een van de organisaties in Groen Dichterbij) ├ílle genomineerden een geldprijs gaf. Met het geld wil De Kersentuin volgend jaar natuureducatie voor kinderen en jongeren gaan organiseren. Ook uw kinderen zijn daarbij van harte welkom.

Meer informatie over De Kersentuin vindt u op www.kersentuin.nl
Meer informatie over Groen Dichterbij: www.groendichterbij.nu

Geschreven door Gudule Boland (@GuduleBoland)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.