Ook Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern groener in 2014

18 december 2013 11:45  Redactie  1 reactie

In 2014 worden door gemeente Utrecht de laatste twee Wijkgroenplannen uitgevoerd, te weten die van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Daarmee zijn alle 10 Utrechtse wijken straks vergroend. De gemeente Utrecht gaat intussen door met de versnelde aanleg van parken en groene linten. Die komen vooral daar waar grote behoefte is aan buurtparkjes, zoals het Ringpark Dichterswijk, Cremerpark, groenstrook Baden Powellweg en park Groene Kop.

Deze uitvoeringsplannen staan in het Meerjaren Groenprogramma 2014 – 2017. Wethouder Mirjam de Rijk: ‘heel veel bewoners lopen met plannen rond voor meer groen in de wijk. Dankzij de Wijkgroenplannen kunnen ze die verwezenlijken. Dit college heeft er een half miljoen euro per wijk voor uitgetrokken‘.

2014
In het Meerjaren Groenprogramma kijkt het college vier jaar vooruit en stelt de uitvoeringsplannen voor het eerstkomende jaar vast.
In 2014 worden het Liesboschpark, park de Voorveldse Polder en bewonersinitiatief de Vlinderhof in het Maximapark opgeleverd. In datzelfde jaar komen er groene fietsroutes langs het Amsterdam-Rijnkanaal en het Merwedekanaal, de Leidsche Rijn, Vecht en Parklint Noordwest. Ook wordt de fietsbrug de Gagel, die het park de Gagel in Overvecht direct verbindt met het Gagelbos, aangelegd.
Daarnaast zorgen stadslandbouw, dak- en gevelgroen er voor dat er meer en beter groen dicht bij huis komt.

Het college heeft jaarlijks 2 miljoen euro extra uitgetrokken voor het vergroenen van de stad, waarmee meer projecten konden worden uitgevoerd.Advertenties:


1 reactie


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website