Geef The Wall meer ruimte voor ondernemers

D66 wil dat The Wall meer ruimte krijgt voor ondernemers die zich daar willen vestigen. Gisteren besprak de raad een plan dat hiervoor de mogelijkheid biedt. D66-raadslid Lars Roodenburg: ‘The Wall is een geweldig gebouw en het is natuurlijk zonde dat er zoveel leegstand is. Ik heb de wethouder nadrukkelijk gevraagd om samen met The Wall zo snel mogelijk te komen met een voorstel met meer ruimte voor ondernemers in The Wall.’

‘Geef ruimte, maak mogelijk’
Volgens Roodenburg is het logisch om The Wall tegemoet te komen en ondernemers in Leidsche Rijn meer ruimte te geven om de leegstand terug te brengen. ‘Er zijn diverse ondernemers geweest die zich wilden vestigen in The Wall, de mogelijkheden zijn nu nog te beperkt. Het wordt de hoogste tijd om ondernemers meer ruimte te geven om zich daar te vestigen. Daar moet de gemeente nu snel mee aan de slag,’ aldus Roodenburg.

Toezegging
Tijdens de vergadering van de raadscommissie vroeg Roodenburg de wethouder nadrukkelijk om een toezegging om zo snel mogelijk samen met The Wall de mogelijkheden voor ondernemers te verruimen. Wethouder Isabella gaf aan de raad spoedig te informeren over de termijn waarop dit kan worden geregeld.

Bron: D66 Utrecht

3 gedachten over “Geef The Wall meer ruimte voor ondernemers”

 1. Jeroen van Arkel

  Wethouder Isobella geeft aan dat hij op termijn zal aangeven wanneer hij tijd heft om dit aan te kaarten?
  Wat is er mis met laat ze als je blieft beginnen met het vullen van de wal zonder obstructies van ambtenaren die bv geen horeca erin willen of iets dergelijks. Iedere ondernemer die erin wil er in laten. Wat een waanzin om restricties te hebben. Al zou er een vliegtuig fabriek in willen zitten. Wat dan nog? Dan hoeft dat winkelcentrum LR ook niet.
  Want dat is natuurlijk ook weer zo’n raar iets. Iedereen ziet dat het aantal winkel afneemt en internet winkelen toeneemt, daarnaast de crisis waar we gelukkig weer uit lijken te komen, en dan de reeds bestaande leegstand.

  In de balije een zielig winkelcentrum, in de Meern idem, nu al leegstand in parkwijk en vleuterweide, en de wal. Wat moet een Winkel Centrum nog toevoegen? Nog meer leegstand bij de bestaande relatief nieuwe winkel centra? Winkels vlak bij de wal die verpauperd en waar je met de aura naar toe moet en kilometers moet omrijden om er te komen. Net zoals het ziekenhuis St Antonius?

  Als er geen chemische fabriek, vuurwerk opslag komt wat is dan het probleem om direct het mapje op de share te open, het document restricties te vernietigen en de ondernemers daar hun onderneming te laten starten?

  Ik ben niet tegen regelgeving. Maat het moet wel,regelgeving zijn die zinvol is en niet op zijn Geenstijls omdat het kan of juist niet 😉

  En als je nu al de leegloop ziet gebeuren in parkwijk, vleuterweide, ed wat bezield een ambtenaar om dan toch door te draven. Waarom niet meteen de handrem erop? Leegstand van kantoor complexen is ook zoiets. Maar het zal wel belang zijn van ontwikkelaars en ambtenaren. Niet voor diegene die er iets zouden willen halen denk ik.

  En ik hoop dat de AH noodlocatie terweide nog lang blijft. De oude noodlocatie AH bij vleuterweide was ook briljant. Je kon er snel in en uit. Straks zit de AH weer verstopt in het midden van een winkelcentrum en moet je er wel met een auto naar toe.

  Ik zou het leuk vinden als een wethouder eens luisterde en reageert 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.