Leidsche Rijn niet te vinden op stadsplattegrond Utrecht

Op de website DUIC lazen wij een leuk stukje met als titel “Oei, Utrecht groeit”. Wij laten jullie de eerste alinea lezen en plaatsen tevens een stadsplattegrond (klik er op voor een vergroting) zoals die, naar het schijnt, nog op de Europalaan hangt. Waar op de kaart wonen wij eigenlijk? Niet vreemd als men de weg niet naar ons toe weet te vinden 😉

Laatst fietste ik op de Europalaan ter hoogte van Equens, en een automobilist die gestopt was bij de stadsplattegrond die bezoekers aan Utrecht wegwijs moet maken, riep om hulp. Hij bleek op zoek naar een adres in Papendorp en kon het niet vinden. Een blik op de kaart maakte snel duidelijk waarom. Geen Papendorp, überhaupt geen enkel stukje Leidsche Rijn, wel de gemeentegrens met de gemeente Vleuten-De Meern, en knooppunt Oudenrijn nog niet omgebouwd. De stadsplattegrond was dus bijna twintig jaar oud.

Oude stadsplattegrond Utrecht

Lees verder

3 gedachten over “Leidsche Rijn niet te vinden op stadsplattegrond Utrecht”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven