Beperk Leidsche Rijn Centrum en versterk Papendorp

De provincie Utrecht wil schrappen in het aantal te bouwen kantoorpanden in de regio Utrecht. Op deze manier willen zij de leegstand in de regio terug brengen. In Utrecht moeten vooral de bouwplannen in Leidsche Rijn Centrum flink worden terug gebracht, vindt onderzoeksbureau Stec group, raadgever van de provincie.
In de regio Utrecht zijn er plannen voor het bouwen van bijna 500.000 m2 aan nieuwe kantoorpanden. Volgens het onderzoeksbureau overstijgt dit de vraag flink, en moet de provincie hierdoor scherpe keuzes maken. Naast het schrappen in de plannen wil de provincie het in de toekomst makkelijker maken om bestemmingsplannen te wijzigen, zodat oude kantoren kunnen worden omgebouwd tot woningen.

Versterk Papendorp, beperk Leidsche Rijn Centrum
Volgens het onderzoeksbureau moet vooral in de plannen rondom Leidsche Rijn Centrum worden gesneden. Bedrijventerrein Papendorp zou moeten worden versterkt. Papendorp heeft al veel gebruikers ‘van naam’, maar door de ontwikkeling van bedrijventerreinen rondom Leidsche Rijn Centrum heeft Papendorp nu forse concurrentie. Dat is ongewenst volgens het onderzoeksbureau, omdat het risico bestaat dat Papendorp snel veroudert.

Lees verder op de website van DUIC.

1 gedachte over “Beperk Leidsche Rijn Centrum en versterk Papendorp”

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven