Interview Danielle Stoops, drijvende kracht Waterwinmarkt

Van een geintje uitgegroeid tot iets groots” Wat begon als een ludieke actie op Koninginnedag, is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement geworden: de Waterwinmarkt in de wijk Terwijde. Bewoonster Daniëlle Stoops, de drijvende kracht achter de markt: “Ik vind het leuk om dit voor de bewoners te organiseren.”

Danielle is een bekend gezicht in de wijk. Dat kan ook niet anders, ze werkt in de tijdelijke vestiging van Albert Heijn in Terwijde.


Advertentie:

In 2007 bleef de Albert Heijn voor het eerst op Koninginnedag open. Daniëlle organiseerde een vrijmarkt op het ernaast gelegen parkeerterrein om klanten te trekken. Het eerste jaar regende de markt weg, maar het jaar erna was het een succes. “Toen wilden we verkassen van de ongezellige parkeerplaats naar het Waterwinpark.”

In het Waterwinpark
Het had wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk verleende eigenaar Vitens toestemming.
“Ik werd al snel bijgestaan door andere bewoners vertelt Daniëlle. “We regelden geld vanuit het Leefbaarheidsbudget en kregen ondersteuning vanuit welzijnsorganisatie Doenja. We zijn verhuisd van 30 april naar begin september. Vanaf 2012 organiseren we de markt in het laatste weekend voor de zomervakantie. Dat bevalt heel goed, en dat houden we zo.”

Groter groeien
Elk jaar werd de markt groter en leuker. In 2012 stonden er 120 kramen, er was een klimwand, een ballonnenclown, luchtkussen, een draaiorgel en optredens. Kortom een groot
evenement. De organisatie is ingekrompen en bestaat nog uit Daniëlle en Diana Vonk. Hun ambitie is duidelijk: “We willen onafhankelijk worden van de gemeente en zijn nu op zoek naar sponsors.”

Genieten
Daniëlle verhuisde in 2006 met man en dochter vanuit de Rivierenwijk naar Terwijde. “Wat trok was de ruimte en het groen. Ons huis is ruim, het park is om de hoek en het contact met de buren prima.” Ze mist de binnenstad van Utrecht niet. “Alleen in het begin het gemak waarmee je even naar de patatzaak kunt lopen.” Op vrijdagmiddag is er een
weekmarkt in Terwijde. Een goede verbetering van de buurt, vindt Daniëlle. “Er is sprake van dat de markt moet verdwijnen als het winkelcentrum klaar is. Dat zou heel jammer zijn, want al die marktkooplui trekken veel gezelligheid en omzet aan.”

Bron: Gemeente Utrecht

2 reacties op “Interview Danielle Stoops, drijvende kracht Waterwinmarkt”

  1. Henny van dijk

    Hallo Danielle ik probeer een kraam te boeken voor 18 juni 2016 maar kan er niets over vinden op de site waterwinmarkt hoe kan dat?
    Groet Henny .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.