Inspiratieavond op Blue Monday in Bibliotheek Vleuterweide

De Bibliotheek Vleuterweide houdt op maandag 20 januari een workshop ‘Vind jouw balans’ in samenwerking met Touch2be, van 19.45 tot 22.00 uur. Een avond over energie, in balans zijn en blijven… met elkaar een bezinningsmoment, je opladen en de draad (weer) oppakken op de ‘meest deprimerende avond van het jaar’. Kaarten: 2,50 euro voor bibliotheekleden, 5 euro voor niet-leden zijn te koop in de Bibliotheek Vleuterweide.

Maandag 20 januari is het Blue Monday (blauwe maandag). Blauwe maandag is in 2005 bedacht door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij had uitgerekend dat de maandag in de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat de feestmaand december voorbij is, de dagen nog wel kort en donker zijn en goede voornemens alweer dreigen te mislukken.

De deelnemers aan de workshop ontdekken deze avond wat hen kan ondersteunen om rust te vinden en zelf aan het roer te blijven in soms hectische tijden.
Ze gaan aan de slag met creatieve oefeningen vanuit stressmanagement, levensloopbaanbegeleiding, lichaamsbewustzijn, meditatie en dergelijke. Iedereen krijgt een aantal praktische tips mee voor integratie in het dagelijkse leven.

Meer informatie: www.bibliotheekutrecht.nl en www.touch2be.nl

1 gedachte over “Inspiratieavond op Blue Monday in Bibliotheek Vleuterweide”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven