Film Otto is een Neushoorn in Bioscoop Het Zand

Op zondag 2 februari draait Cultuur19 weer twee leuke kinderfilms in Bioscoop Het Zand. Op het programma staan deze keer de films Otto is een Neushoorn (AL) en Vampierzusjes (6+).

Om 13.00 uur start Bioscoop Het Zand met Otto is een Neushoorn (alle leeftijden). Als Topper en Viggo een magisch potlood vinden en daarmee een neushoorn tekenen, komt deze plots tot leven. Binnen de kortste keren wordt het huis een vreselijke bende! De hongerige neushoorn knabbelt aan de meubels in de kamer en eet zoveel dat hij door de vloer zakt en bij de benedenburen terecht komt. Het anders zo rustige plaatsje aan zee is meteen in rep en roer. Deze Deense animatiefilm is gebaseerd op de klassieker van Ole Lund Kirkegaard.
Voorafgaand aan de de film van 13.00u word je getrakteerd op een korte film met inleiding door filmkenner Juliette Jansen. Deze maand is dat Apnoe, over een doodnormale dag bij een bizarre familie.

Aansluitend om 15.30 uur kun je genieten van Vampierzusjes (6+). De tweelingzusjes Dakaria en Silvania, 12 jaar oud, zijn allebei half-vampiers. Hun moeder is honderd procent mens, hun vader is een volbloed vampier. Dat vinden ze leuk, omdat ze ’s nachts kunnen vliegen en zich heel snel van de ene plek naar de andere kunnen verplaatsen. Hun hele leven hebben ze tussen de vampiers gewoond, maar nu ze verhuisd zijn moeten ze zich redden tussen ‘gewone mensen’. De tweeling probeert zich aan te passen aan de realiteit van het dagelijkse leven en hun vampierengave te verbergen. Maar dan blijkt de buurman van de familie vampierenjager te zijn…

Bioscoop Het Zand wordt georganiseerd door Cultuur19 en vindt iedere eerste zondag van de maand plaats in Theater Het Zand (Pauwoogvlinder 20, Utrecht). Buslijn 26 stopt voor de deur bij halte Het Zand. Kaartjes kosten 4 euro (incl. servicekosten). Deze zijn online te koop via www.cultuur19.nl of 30 min. voor aanvang aan de deur. Er kan niet gepind worden. Er is een pauze voor een hapje en drankje bij de bar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.