Extra advies busbaan Stroomrugbaan

De afgelopen maanden waren er verschillende ongelukken op de Stroomrugbaan in Vleuterweide. Na deze ongelukken is de situatie direct ter plekke onderzocht en zijn er maatregelen genomen. Zo zijn bijvoorbeeld de verkeerslichten anders afgesteld na gesprekken met buschauffeurs.

Op een aantal plekken blijft de kans op ongelukken met kwetsbare verkeersdeelnemers te groot. Om die reden geeft wethouder Lintmeijer (Verkeer) nu opdracht om een bredere analyse te doen, waarbij ook externe deskundigen worden betrokken. De ongevallen en de situaties moeten vanuit meerdere gezichtspunten bekeken worden. De door de verschillende partijen in Vleuten aangedragen oplossingen worden daar nadrukkelijk bij betrokken.

Lintmeijer: ‘Ik wil graag snel meer inzicht in de toedracht van deze ongelukken op de Stroomrugbaan en de eventuele overeenkomsten weten. De oplossingen die we zoeken moeten er voor zorgen dat de fietser binnenkort ècht veiliger langs en over de busbaan kan.’

Naar aanleiding van eerdere inspecties is al een aantal aanpassingen rondom de busbaan in Vleuterweide in de maak of in uitvoering. Die aanpassingen gaan gewoon door. De gemeente blijft monitoren of deze maatregelen voldoende bijdragen tot een veiliger situatie.

Bron: Gemeente Utrecht

2 gedachten over “Extra advies busbaan Stroomrugbaan”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven