Tweede Keurmerk Veilig Ondernemen voor Vleuterweide

Winkelcentrum Vleuterweide heeft voor de tweede maal het certificaat van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald. Ondernemers, campuspartners, beheerder, gemeente, politie, brandweer en bewoners hebben samen hard gewerkt aan een schoon, heel en veilig winkelcentrum. Burgemeester Van Zanen reikt op maandagavond 27 januari het KVO-certificaat uit aan de KVO-werkgroep van het winkelcentrum.

Dit tweede KVO certificaat van winkelcentrum Vleuterweide betekent dat de samenwerking tussen de partners duurzaam is ingebed in hun werkwijze. Landelijk stranden veel KVO samenwerkingsverbanden na het behalen van het eerst certificaat, omdat na de opstartfase de samenwerking pas echt op de proef wordt gesteld.

In het KVO-traject komen alle partijen in het gebied regelmatig bij elkaar. Ze weten elkaar snel te vinden. Hierdoor worden zaken ten aanzien van schoon, heel en veilig in een vroeg stadium gesignaleerd en opgelost. Nog voor de opening van winkelcentrum Vleuterweide in oktober 2010 was er al een werkgroep gevormd om alle zaken voor een goede opening af te stemmen

De KVO werkgroep van Vleuterweide heeft de afgelopen jaren een aantal maatregelen getroffen. De ondernemers zijn aangesloten op het landelijke instrument ‘Afrekenen met winkeldieven’, de werkgroep heeft huisregels opgesteld, er zijn veiligheidstrainingen door de gemeente aangeboden aan de ondernemers en de ondernemers strooien zelf het winkelgebied tijdens de winterdagen.

Het opnieuw behalen van het KVO-certificaat stimuleert de samenwerkende partijen om zich ook het komende jaar weer in te zetten voor een schoon, heel en veilig winkelcentrum Vleuterweide.

Achtergrond
In een KVO-traject werken ondernemers in een winkelgebied of op een bedrijventerrein langdurig samen met gemeente, politie, brandweer, eigenaar/beheerder en andere belanghebbenden. Doel is om het gebied schoon, heel en veilig te houden. Uit onderzoek is gebleken dat de veiligheid in winkelgebieden en op bedrijventerreinen die samenwerken volgens de KVO-methodiek aantoonbaar verbetert. De gemeente Utrecht telt inmiddels 34 KVO-samenwerkingsverbanden en behoort daarmee landelijk tot de koplopers. In 2004 kreeg winkelcentrum Rokade als eerste in Utrecht een KVO-certificaat. November 2012 reikte minister Opstelten van Veiligheid en Justitie het 100ste certificaat van Utrecht uit in Hart van Hoograven.

U bent van harte welkom. De uitreiking begint om 18.30 uur bij Brasserie Glaslokaal aan de Burchtplein 7, Utrecht.

1 gedachte over “Tweede Keurmerk Veilig Ondernemen voor Vleuterweide”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven