Bodemonderzoek op Akkrumerraklaan

7 februari 2014 09:39  Redactie  1 reactie

Gemeente Utrecht laat nieuw onderzoek uitvoeren naar de grond onder dertien woningen aan de Akkrumerraklaan in Leidsche Rijn. De grond is voorafgaand aan de bouw van de woningen gesaneerd.

Bij hercontroles van bodemsaneringen in Leidsche Rijn blijkt dat op een deel van de Akkrumerraklaan aanvullend onderzoek nodig is. De bewoners zijn hier vanavond tijdens een bijeenkomst over geïnformeerd door de gemeente.

In de grond in de buurt van de woningen is een verhoogde waarde EOX (‘extraheerbare organische koolwaterstofverbindingen’) aangetroffen. Dit is een verzamelnaam voor een zeer grote groep stoffen die in de bodem kunnen zitten. Mogelijke oorzaak is dat voorheen op deze plek een manege was gevestigd. De gemeente wil zo snel mogelijk weten of deze verhoogde waarde ook onder de dertien woningen aanwezig is. Daarom is de bewoners gevraagd of zij mee willen werken aan bodemonderzoek in hun tuinen.

Vorig jaar is de gemeente begonnen met hercontroles van bodemsaneringen in Leidsche Rijn, mede als gevolg van gewijzigde wet- en regelgeving. Van 84 locaties zijn er inmiddels 36 beoordeeld. Op 35 locaties is goed gesaneerd, op de Akkrumerraklaan vindt nog nader onderzoek plaats. De overige saneringslocaties worden op dit moment in opdracht van de gemeente versneld onderzocht.

Bron: Gemeente Utrecht

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

1 reactie


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website