Stel jezelf voor! Interview met het Comedyhuis

Vertel ons meer over het Comedyhuis
Het Comedyhuis is het Comedyplatform van Utrecht. We hebben een comedyclub in de Spiegelbar van Tivoli, organiseren comedy workshops voor jon talent en het jaarlijkse International Comedy Festival (het enige comedy festival in Nederland.) Doelstelling is om in Utrecht een vaste waarde te zijn voor alle activiteiten aangaande comedy.

Wat zijn jullie belangrijkste drijfveren?
Onze drijfveren zijn een vast podium in Utrecht te realiseren voor stand-up Comedy. Elke stad moet een comedy club hebben. Daarmee ook het niveau van comedy verhogen zodat we een vaste waarde worden in het culturele landschap. Daarnaast zijn we allemaal zelf comedians en willen we zo veel mogelijk onze passie bereikbaar maken voor iedereen die van comedy houdt.

Wat is jullie ambitie voor 2014?
Onze ambitie voor 2014 is een succesvolle 2de editite van het Comedy Festival te organiseren, als productieshuis een comedytour te realiseren in het seizoen 2014-2015 en nieuwe talenten een kans geven zich te laten zien en te ontwikkelen. Dus ben je een jonge comedian uit Utrecht en omgeving mail ons!

Comedyhuis

Wat is het leukste of gekste dat jullie ooit meegemaakt met Comedyhuis?
Het leukste dat we hebben meegemaakt is de horizontoer van vorig jaar. Met zes boten vol artiesten lansgs alle waddeneilanden om op te treden. Dat was een te gekke ervaring waarbij je 10 dagen even helemaal geconcentreerd bent op spelen en schrijven. Maar ook de eerste editie van het Utrecht International Comedy Festival met meer dan 50 comedians in twee dagen was een super ervaring in 2013.

Wat is tot nu toe jullie grootste succes?
Ons grootste succes is wederom het Comedy Festival van 2013 maar ook de tv productie Grimassen waar een tweede reeks van komt. Hank, mede-oprichter van het Comedyhuis heeft die gemaakt over het leven en de achtergrond van verschillende comedians die hun roots in het buitenland hebben. Als derde de jaarlijkse benefiet die wij organiseren. Dit jaar voor de Voorleesexpress. We hebben een mooi bedrag opgehaald, een kinderboek voor volwassenen gemaakt en een pr filmpje om mannen te werven als voorleesmoeder.

Waar verwachten jullie in de toekomst te staan?
In de toekomst hebben we een comedyfestival dat een week lang in heel Utrecht plaats vindt, een benefiet op de landelijke televisie en onze eerste sitcom/ comedyfilm geproduceerd. Genoeg ambitie.

Wanneer is jullie eerstvolgende voorstelling?
Onze volgende voorstelling in Vleuten is op 20 februari waar we een international line up presenteren.

foto gemaakt door Annemiek van der Kuil

Lees ook:
Lezersinzending: Lachen op een donderdagavond

2 gedachten over “Stel jezelf voor! Interview met het Comedyhuis”

  1. Pingback: Stel je zelf voor! Interview met Hank van het Comedyhuis | Regio Leidsche Rijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.